Jan Arends

Jan Arends is medeoprichter en commercieel directeur van Atlanta MBS. Atlanta MBS is gevestigd in het Drentse Klazienaveen en marktleider op het gebied van staalframebouw.

Van verkoper tot commercieel directeur

Jan Arends begon ooit op de telefonische verkoopafdeling van een Duits bedrijf in bouwmaterialen. Een commerciële functie in de bouwsector bleek hem wel te liggen, want binnen een korte periode werkte hij zich op tot commercieel directeur. Jan Arends: “Als commercieel directeur was ik verantwoordelijk voor de verkoopcijfers van Nederland en Duitsland en had ik leiding over honderd vertegenwoordigers.” Na een aantal jaren de commerciële afdeling te hebben geleid, besloot Jan Arends voor zichzelf te beginnen binnen diezelfde branche. Na vijf jaar ondernemerschap weet hij het bedrijf goed te verkopen aan een Belgische organisatie. Met de winst van het bedrijf start hij samen met twee compagnons een bedrijf op in de staalframebouw.

Nieuwe manier van bouwen

Jan Arends: “Tot het moment dat wij startten met het staalframebouwen, bestond het nog niet. Het staalframebouwen was dus een nieuwe manier van bouwen en ik zag mogelijkheden.” Het bedrijf liep als een trein totdat de economische crisis insloeg. “De bouwsector werd hard geraakt en ook voor ons betekende het dat we moesten stoppen.” Maar toen de economie weer een beetje opkrabbelde, liet Jan Arends het er niet bij zitten. Opnieuw startte hij een bedrijf in staalframe: Atlanta BMS.

Atlanta MBS

Atlanta MBS onderscheidt zich door een eigen fabriek. Het bedrijf is in het bezit van een heel machinepark waar dagelijks staalframe constructies uitrollen. Ook worden in de fabriek prefabwoningen ontwikkeld. Er wordt steeds vaker prefab gebouwd, staalframebouw leent zich daar uitstekend voor. Bovendien geeft staalframebouw meer ontwerpvrijheid en daarnaast is het ook goedkoper, duurzamer en energiezuiniger. Tevens eigenschappen die gunstig zijn om aardbevingsbestendig te kunnen bouwen. “We merken dat daar steeds meer vraag naar komt, waardoor het aandeel staalframebouw ook steeds groter wordt binnen de bouw.”

Trots

Jan Arends is trots op wat hij heeft neergezet met Atlanta MBS. De passie voor de bouwsector heeft zich uitgebreid tot zijn familie. Inmiddels zijn zijn zoons en schoondochters ook betrokken in het bedrijf. “Ik ben er trots op dat mijn familie meewerkt om van Atlanta MBS een succes te maken. En zij niet alleen, het bedrijf heeft meer dan vijfentwintig mensen in dienst. Samen zorgen we ervoor dat Atlanta MBS zijn positie als marktleider blijft behouden.” Voor de toekomst heeft Jan Arends nog mooie plannen. Zo lijkt het hem leuk een eigen winkel te openen en zich meer te focussen op interieur.

Terug naar boven