Jos van Deursen

Jos van Deursen heeft verschillende bestuurs- en directiefuncties in de domeinen veiligheid en onderwijs vervult.

Veiligheidsdomein

Na een studie bedrijfskunde (Koninklijke Militaire Academie) en een master bedrijfseconomie, ging Jos van Deursen aan de slag bij de Koninklijke Landmacht. In totaal werkt hij hier dertien jaar en vervulde verschillende bedrijfseconomische- en bedrijfskundige functies. In 1996 maakte Jos van Deursen een carrièreswitch naar de politie. Hij startte als concerncontroller bij de politieregio Rotterdam-Rijnmond en na vijf jaar mocht hij zich directeur Bedrijfsvoering noemen van de politieregio Gelderland-Midden. Jos was goed in zijn werk en binnen twee jaar werd hij plaatsvervangend korpschef, om vervolgens binnen een korte periode door te groeien naar korpschef. Hier was hij eindverantwoordelijk voor de politieregio Gelderland-Midden.

Van Deursen Interim-Management, Coaching en Advies

In de twaalf jaar die volgden is Jos van Deursen voor zichzelf begonnen. In 2008 werd ‘Van Deursen Interim-Management, Coaching en Advies’ gestart. Het bedrijf waar Jos van Deursen zelfstandig vanuit werkt. Zijn eerste opdracht is bij het Nederlandse Mededingingsautoriteit als directeur Concurrentietoezicht. Daarna maakt hij kennis met de onderwijssector. Als lid College van Bestuur is hij twee jaren achtereenvolgens actief bij de Hogeschool Windesheim en de Vrije Universiteit van Amsterdam, die toen samen één College van Bestuur vormden. In de jaren daarna is hij bij verschillende onderwijsinstellingen rector op interim-basis, onder andere bij het Stedelijk Gymnasium in Arnhem, bij het Lorentz Lyceum in Arnhem en bij het Niftarlake College in Maarssen.

Bestuursvoorzitter bij Aventus

In 2019 krijgt Jos van Deursen weer een functie in vaste dienst. Hij gaat aan de slag als bestuursvoorzitter bij ROC Aventus, met scholen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Jos van Deursen: “Het middelbaar beroepsonderwijs is fantastisch om in te mogen werken en maatschappelijk zeer relevant. Jongeren met verschillende achtergronden, met wel of geen middelbare school diploma, komen op het mbo of zoals we het ook wel noemen; het Mega Belangrijk Onderwijs. Op het mbo leiden we de vakmensen van morgen op. Het middelbaar beroepsonderwijs is een sector die interessant en relevant is voor de toekomst, de samenleving en de arbeidsmarkt. We hebben altijd vakmensen nodig in de techniek, de zorg en heel veel andere sectoren.” Jos van Deursen heeft vier jaar gewerkt bij Aventus. Daarnaast vervult hij nog verschillende bestuurlijke functies.

Verschillende bestuurlijke functies

Zo is Jos van Deursen als toezichthouder actief. Hij is van de Lid van Raad van Toezicht bij Iriszorg; een instelling voor verslavingszorg en maatschappelijke opvang en bij @voCampus, een grote koepel in Nijmegen voor voortgezet onderwijs. Daarnaast is hij Lid van de Politieonderwijsraad. Vanuit Van Deursen Interim-management, coaching en advies is hij executive coach en moderator bij Comenius Leiderschapsleergangen.

Werkwijze

Jos van Deursen ziet zichzelf als een maatschappelijk betrokken, ambitieuze bestuurder. “Mijn collega’s omschrijven mij als een verbinder die betrokken is bij en belangstelling heeft voor medewerkers en studenten. Ik ben makkelijk benaderbaar, behulpzaam, heb hart voor de zaak en oog voor de mens. Zo sta ik ook in het leven.” Zijn werkwijze is om vanuit verbinding richting te geven aan organisaties. Oprechte aandacht geven, goed luisteren en realistische afspraken maken zijn voor hem cruciaal. Het is ook de kunst om complexe zaken te vereenvoudigen. Zijn motto is dan ook vaak; “eenvoud, eenvoud, eenvoud”.

Terug naar boven