Rob Smits

Rob Smits (Goes, 1955) is naast BIG-geregistreerd arts en huisarts onderzoeker, Public Health arts en Natuurarts. Hij heeft zijn eigen praktijk binnen NovioMedic in Eindhoven en heeft in samenwerking met Centrum 45 (Leiden) onderzoek gedaan naar PTSS bij minderjarige en alleenstaande asielzoekers. Sinds 2020 is Rob Smits medisch eindverantwoordelijke voor EcoCare Test Center, waaronder de Covid-19 teststraat op Eindhoven Airport.

Rob Smits huisarts in Eindhoven

Rob Smits is ruim dertig jaar werkzaam als huisarts. Hij heeft geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en heeft gedurende een jaar zich gespecialiseerd in Interne Geneeskunde (Universiteit van Antwerpen). Vanuit zijn vroegere werkgever, Stichting MOA (Medische Opvang Asielzoekers) Brabant en Zeeland, heeft Rob Smits zich aan de Universiteit van Leuven laten scholen tot huisarts en arts maatschappij en gezondheid bij TNO Leiden. Ook heeft Rob Smits gedurende zijn carrière vele cursussen gevolgd om zich te blijven ontwikkelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn cursussen in:

  • Tropische geneeskunde en Importziekten
  • Culturele antropologie
  • Transculturele psychiatrie
  • Epidemiologie
  • Management in de gezondheidszorg
  • Sportgeneeskunde
  • Kuurgeneeskunde (Duitsland)
  • Fytotherapie
  • Homeopathie
  • Leefstijlgeneeskunde

Eigen praktijk binnen NovioMedic

Momenteel heeft Rob Smits zijn eigen praktijk in Eindhoven binnen NovioMedic; het Innovatief Medisch Centrum voor Complementaire en Functionele Geneeskunde. Hier worden behandelingen gegeven op natuurlijke basis om het immuunsysteem te verbeteren en te herstellen. Denk hierbij aan dieetadviezen, voedingssupplementen en infusen met voornamelijk vitaminen en mineralen. Het team binnen NovioMedic bestaat naast Rob Smits als arts uit twee ervaren verpleegkundigen. Deze zijn beide gespecialiseerd in het toedienen van infusen.

Teststraat Eindhoven Airport

Naast zijn praktijk binnen NovioMedic is Rob Smits verantwoordelijk voor vijftien Covid teststraten in de regio Midden-Nederland. Medio 2020 is hij benaderd door Ecolog International GmbH om medisch eindverantwoordelijke te worden voor de teststraten. Hier valt onder andere de teststraat op het vliegveld van Eindhoven onder. In deze functie houdt Smits toezicht op de procedures en kwaliteit. Ook voert hij (onverwachte) inspecties uit, organiseert audits en kijkt hoe de medewerkers op locatie presteren en stuurt bij waar nodig. Ook is hij in deze contactpersoon voor de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Eerstelijns gezondheidscentrum en leefstijlcentrum

In april 2023 hoopt Rob Smits samen met een bedrijfskundige en andere medische disciplines een gezondheids- en leefstijlcentrum te openen op Strijp-S in Eindhoven. Het doel is om van hieruit mensen met gezondheidsproblemen alsook preventief te helpen naar een gezonde levensstijl. In het gezondheidscentrum zullen onder andere een apotheker, fysiotherapeuten, huisartsen, verpleegkundigen, psychologen en voedingsconsulenten komen. Er wordt evidence based gewerkt. Wetenschappelijke onderbouwing hiervan bestaat uit wetenschappelijke publicaties van Universiteiten van zowel binnen als buiten Europa. Ook zal er nauw samengewerkt worden met de naastgelegen sportschool ‘Happy Bodies’.

Terug naar boven