Yvonne Zagers

Yvonne Zagers is een gerespecteerde professional binnen de Nederlandse zorgsector. Na haar aanvankelijke carrière in het onderwijs, heeft zij zich snel weten te positioneren binnen de zorg, waar zij voornamelijk managementfuncties heeft bekleed. Haar toewijding aan het bepalen van de strategische richting van organisaties is evident en wordt gekenmerkt door een diepgewortelde passie en ambitie voor haar vak.

Achtergrond

Geboren en getogen in een klein dorp buiten Groningen, heeft Yvonne Zagers haar jeugd doorgebracht voordat zij op eigen benen ging staan. Als moeder van twee kinderen, waarvan er één het ouderlijk nest reeds heeft verlaten, heeft zij een solide basis gelegd voor haar professionele en persoonlijke leven. Haar loopbaan startte na het behalen van haar PABO-diploma aan de Hanzehogeschool in Groningen, waar zij haar carrière begon als invalkracht in het basisonderwijs, met als doel meer ervaring op te doen.

Groeimogelijkheden in het onderwijs en de zorg

In 1992 zette Yvonne Zagers haar eerste stappen in het bedrijfsleven, na haar periode als invalkracht, door aan de slag te gaan bij een uitzendorganisatie als Intercedent. Met haar vastberadenheid en toewijding groeide zij al snel door tot leidinggevende, met uiteindelijk de functie van districtsmanager regio Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) als bekroning op haar werk. Ondanks haar succes binnen de uitzendsector, koesterde zij andere ambities en maakte zij de overstap naar een leidinggevende rol als unitmanager bij een kinderopvangorganisatie in Groningen. Hier stuurde zij locatie managers aan en was zij verantwoordelijk voor diverse aspecten, waaronder het primaire opvangproces, kwaliteit, communicatie en financiën. Haar tijd bij de kinderopvangorganisatie was een periode van waardevolle ervaring en groei, waar zij met trots op terugkijkt.

Sinds 2016 heeft Yvonne haar pad verlegd naar de zorgsector, waar zij integraal verantwoordelijk is voor zowel de zorg als de bedrijfsvoering. Haar leiderschap strekt zich uit over operationele AmbulanceZorg en de meldkamer AmbulanceZorg. Met haar oog op de toekomst streeft Yvonne Zagers naar verdere uitdagingen en een gezonde dosis verantwoordelijkheid, en kijkt zij vol verwachting uit naar hoe haar kwaliteiten en doorzettingsvermogen optimaal tot uiting kunnen komen.

Nevenactiviteiten

Naast haar veeleisende professionele leven, vindt Yvonne ontspanning bij de tennisclub in Groningen, waar zij zichzelf kan onttrekken aan de werk gerelateerde drukte en geniet van een potje tennis. Ook neemt zij af en toe deel aan competities. In haar vrije tijd koestert zij momenten met vrienden, waarbij samen uiteten gaan, koken en wandelen hoog op haar lijstje staan. Jaarlijks plant zij stedentrips en (ski)vakanties, en als betrokken moeder is zij regelmatig te vinden langs de zijlijn bij de sportevenementen van haar kinderen.

Terug naar boven