Dorine Burmanje

Dorine Burmanje is voornamelijk actief binnen bestuurlijke functies. Op dit moment is zij President-Commissaris bij de ANWB. Daarnaast is ze ook Strategic Advisor bij Smart Health in Rotterdam en Lid Raad van Toezicht bij de Keukenhof. Haar werkwijze kenmerkt zich door orde en structuur in het bedrijf aan te brengen. Zij heeft diversiteit hoog in het vaandel staan en voert een actief diversiteitsbeleid.

Leidinggevende functies

Dorine Burmanje werd in 1954 in Waalwijk geboren. Na het vwo stroomde ze door naar de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hier studeerde ze Orthopedagogiek. Daarna volgt ze nog een postdoctorale opleiding aan de universiteit van Utrecht, Bedrijfseconomie. Na haar studie ging Dorine Burmanje aan de slag als decaan en adjunct-directeur personeelszaken op een mbo-school. Dit doet zij acht jaar, tot ze aan een nieuwe functie als Sales Developer begint. Daarna volgen nog verschillende functies als directeur, mede-eigenaar en organisatieadviseur bij uiteenlopende bedrijven. Van 1995 tot 1999 was zij plaatsvervangend directeur bij EnergieNed, de brancheorganisatie voor energiebedrijven in Nederland. Daarna was zij tot 2004 secretaris-directeur van Waterschap Rijn en IJssel.

Bestuurlijke functies

Vanaf 2005 kiest Dorine Burmanje voor de meer bestuurlijke rollen. Zo is ze van 2005 tot 2013 Commissaris RVC bij Sligro Food Group. Daarnaast vervult ze nog verschillende andere bestuurlijke functies, zoals Lid Raad van Toezicht bij Aventus ROC en Voorzitter Raad van Toezicht bij het Cansisius Wilhemina Ziekenhuis. Ook is Dorine Burmanje bijna zestien jaar actief als Voorzitter Raad van Bestuur bij het Kadaster en 13,5 jaar commissaris bij ARN BV, afvalenergiecentrale.

Waarnemend burgemeester van de gemeente Ermelo

Eind 2020 werd Dorine Burmanje benaderd door commissaris van de Koning John Berends voor een eervolle ‘spoedklus’. Bij de gemeente Ermelo was er behoefte aan iemand die rust en duidelijkheid kwam brengen; een waarnemend burgemeester. Er heerste bestuurlijke onrust binnen de gemeente en Dorine Burmanje had als doel de rust terug te brengen. Ze had niet eerder ervaring opgedaan als burgemeester. In twee jaar tijd weet Dorine rust, duidelijkheid, structuur en eenheid terug te brengen binnen de gemeente Ermelo.

Bestuursfuncties

Na twee jaar waarnemend burgemeester te zijn geweest bij de gemeente Ermelo, besloot Dorine Burmanje het rustiger aan te doen, maar stilzitten doet ze niet. Want ze is ook nog Strategic Advisor bij Smart Health in Rotterdam, Lid Raad van Toezicht bij de Keukenhof in Lisse en President-Commissaris bij de ANWB. Deze bestuurdersrollen vervulde ze overigens al naast het burgemeesterschap.

Terug naar boven