Watze de Vries

Watze de Vries bouwde in de beginjaren 2000 een vastgoedportefeuille op in Amsterdam. Hedendaags is hij niet meer in het bezit van deze portefeuille, maar is hij wel weer actief in het vastgoed. Hij is werkzaam bij een vastgoedbedrijf in het noorden en bezig met zijn eigen onderneming in duurzaam vastgoed.

Vastgoed

Voordat Watze de Vries in het vastgoed belandde, was hij werkzaam in de textielbranche. Hiervoor was het nodig om een pand in Amsterdam te kopen, en dat resulteerde in de eerste stap van zijn carrière in de vastgoedbranche. Watze de Vries bouwde een behoorlijke vastgoedportefeuille op in Amsterdam. Als echte Fries onderscheidde hij zich op de Amsterdamse vastgoedmarkt. Bij hem geldt: afspraak is afspraak en dat waardeerden de Amsterdammers.

Inmiddels is Watze de Vries uit een dal opgekrabbeld en weer actief in het vastgoed: hij werkt bij Mema Investment B.V. in Vollenhove. Hier koopt hij vastgoed aan en ontwikkelt en verhuurt hij vastgoed. Hij krijgt hier de volle vrijheid, hij mag zelf vastgoed opzoeken en voorleggen en dan wordt de beslissing tot aankoop intern besloten. Toch heeft Watze de Vries de wens om zelf weer zijn eigen vastgoedonderneming op te zetten. Hiervoor heeft hij al een plan gemaakt: het wordt een combinatie van duurzaamheid en vastgoed waarbij hij wil duurzame vastgoedprojecten gaan ontwikkelen.

Vanuit Mema Investment B.V. werkt hij samen met een bedrijf dat woonunits ontwikkelt die energieneutraal zijn. De woningen zijn snel te bouwen en de bouwmaterialen worden niet uit de aarde onttrokken, maar bestaan uit gekweekt hout. De woningen zijn te bouwen in 30m2, 40m2, 60m2 en 120m2 en kunnen aan elkaar gekoppeld worden en gestapeld worden. Watze de Vries wil soortgelijke projecten met zijn eigen bedrijf gaan opzetten en uitrollen in het noorden van het land.

Goede doelen

Watze de Vries heeft als klankboord gediend bij Stichting Muziekids in Hilversum. Deze stichting bouwt muziekstudio’s voor kinderen die het ziekenhuis bezoeken of in het ziekenhuis moeten blijven. Watze de Vries was het aanspreekpunt voor de oprichter van muziekids als zich problemen of complexe zaken voordeden. Dit komt mede door zijn eigen ervaring, zijn zoon heeft het Nager Syndroom. Watze heeft zelf ervaren wat muziek kan doen bij kinderen die voor een langere periode in het ziekenhuis verblijven.

Persoonlijk

Watze de Vries (28 februari 1969) werd in Heereveen geboren. Hij groeide gedeeltelijk in Heereveen en gedeeltelijk in Wolvega op. In het laatste jaar van zijn middenstandsopleiding werd hij ontdekt als model met als gevolg dat hij tweeënhalf jaar de grote modesteden wereldwijd afreisde. Na die tweehalfjaar was Watze de Vries klaar met de modewereld en begon hij zijn loopbaan in de textielindustrie, eerst als vertegenwoordiger, daarna als ondernemer in Turkije, waar hij zijn inmiddels ex-vrouw ontmoette. Met haar kreeg hij drie kinderen. Op dit moment woont hij in Oranjewoud in Friesland met zijn nieuwe relatie en pasgeboren dochter. Zijn kinderen zijn zijn passie. In zijn vrije tijd spendeert hij dan ook graag tijd met zijn gezin. Ook fietst en surft hij graag.

Terug naar boven