Hellen Aartsen

Hellen Aartsen is voorzitter van Stichting Aartsen Kids Foundation, waar ze tevens oprichter van is. Ze is verantwoordelijk voor het opzetten van de projecten van de stichting en de bijbehorende lopende zaken.

Oprichting Aartsen Kids Foundation

In 2007 richtte Hellen samen met haar man Jack Aartsen, Stichting Aartsen Kids Foundation op. Momenteel houdt Hellen Aartsen zich fulltime bezig met de stichting.

Voorzitter

Toen Stichting Aartsen Kids Foundation in 2007 werd opgericht, startten ze met zeven mensen in het bestuur. Na een aantal jaar is het bestuur teruggedrongen tot drie bestuursleden. Op die manier kon er sneller worden geschakeld. Naast de drie bestuursleden zijn er vrijwilligers voor de uitvoerende taken en een projectcoördinator die fungeert als aanspreekpunt voor zowel intern als de externe partijen. Hellen Aartsen is verantwoordelijk voor het creëren en realiseren van projecten en voert samen met het bestuur gesprekken met gemeentes, hulpverlenende instanties en organisaties.

Stichting Aartsen Kids Foundation

Stichting Aartsen Kids Foundation initieert haar eigen projecten in Breda en omgeving. Zo voorkomen zij een sociaal isolement bij kinderen door middel van ondersteunende projecten. De stichting maakt het vieren van een kinderfeest, sinterklaasfeest, tas vol schoolbenodigdheden en zomerkamp mogelijk voor kinderen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is. Naast deze ondersteunende projecten is er een belevingsproject genaamd ‘Stoere Traktaties’ ontwikkeld. Dit project is gericht op alle basisscholen in de omgeving van Breda en Venlo. Met dit project kunnen de kinderen een kijkje nemen in de wereld van groenten en fruit. De kinderen gaan in vier lessen op avontuur met fruitpersonages, genaamd het Fruitzooitje en maken kennis met de lekkerste groente- en fruit soorten. Kinderen mogen alles proeven, waarbij zij in de laatste les aan de slag gaan met het maken van de leukste creaties.

Ambities

Hellen Aartsen wil met Aartsen Kids Foundation een essentiële bijdrage leveren aan de gezondheid en het gevoel van eigen waarde, zelfvertrouwen en welzijn van de kinderen. Alle nieuwe ontwikkelingen worden meegenomen in alles wat er wordt gedaan binnen Aartsen Kids Foundation. Persoonlijk wil Hellen Aartsen blijven leren, openstaan voor nieuwe onderwerpen en meegaan met de ontwikkelingen.

Terug naar boven