Hellen Aartsen

Hellen Aartsen is voorzitter van Stichting Aartsenfruit Kids Foundation, waar ze tevens oprichter van is. Ze is verantwoordelijk voor het opzetten van de projecten van de stichting en de bijhorende lopende zaken.

Loopbaan

Hellen Aartsen ontmoette al vrij jong haar huidige partner en voor haar was het vanzelfsprekend hem te ondersteunen in het familiebedrijf aartsenfruit. Tussentijds heeft ze ook verschillende andere banen gehad, zoals receptioniste of verkoopmedewerker. Tevens rondde ze de opleiding tot secretaresse af. In 2007 richtte ze samen met haar man Stichting Aartsenfruit Kids Foundation op. Op dit moment houdt Hellen Aartsen zich fulltime bezig met de stichting.

Voorzitter

Toen Stichting Aartsenfruit Kids Foundation in 2007 werd opgericht, startten ze met zeven mensen in het bestuur. Omdat met zeven mensen het lastig werd om snel een besluit te kunnen nemen, is het bestuur teruggedrongen tot drie bestuursleden, een vaste medewerker en een groep vrijwilligers. De vrijwilligers hebben voornamelijk een uitvoerende rol en staan met de ouders van kinderen in contact en werken mee aan de verschillende projecten. Hellen Aartsen is verantwoordelijk voor het creëren en realiseren van projecten en voert samen met het bestuur gesprekken met gemeentes en hulpverlenede instatanties en organisaties.

Stichting Aartsenfruit Kids Foundation

Stichting Aartsenfruit Kids Foundation initieert haar eigen projecten in Breda en omgeving. Zo voorkomen zij een sociaal isolement bij kinderen door middel van ondersteunende projecten. Waarbij zij het vieren van een kinderfeest, sinterklaasfeest, box vol schoolbenodigdheden en zomerkamp mogelijk maken voor kinderen waarvoor dit niet vanzelfsprekend is. Naast deze ondersteunende projecten is er een belevingsproject, genaamd ‘Stoere Traktaties’ ontwikkeld. Dit project gericht op alle basisscholen in de omgeving van Breda en Venlo, wil kinderen een kijkje laten nemen in de wereld van groenten en fruit. De kinderen gaan op avontuur met fruitpersonages, genaamd het Fruitzooitje en maken kennis met de lekkerste groenten en fruit soorten.

Ambities

Hellen Aartsen wil met AKF een essentiële bijdrage leveren aan de gezondheid en het gevoel van eigen waarde, zelfvertrouwen en welzijn van de kinderen. Persoonlijk wil Hellen Aartsen blijven leren, openstaan voor nieuwe onderwerpen en meegaan met de ontwikkelingen.

Privé

Hellen Aartsen (17-10-1968) is geboren en getogen in Prinsenbeek, een dorpje vlakbij Breda. Nadat ze de Mavo en de Havo heeft afgerond, heeft ze nog een tijdje de opleiding tot verpleegkundige gedaan. Ze ontmoette haar man, met wie ze nog steeds samen is. Samen hebben ze twee zoons. In haar vrije tijd reist ze graag.