Ivan Karels

Ivan Karels is oprichter van Werk & IK, een uitzendbureau die de nichemarkt luchthavens bedient. Hij is actief in zes landen in Europa: Nederland, Duitsland, België, Engeland, Tsjechië en Roemenië.

Loopbaan en studie

Ivan Karels heeft Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens zijn studie had hij de ambitie om accountant te worden. Samen met een studiegenoot is hij toen een administratiekantoor begonnen voor ondernemers in het MKB. Hij verzorgde de administratie voor verschillende ondernemers en daar zaten ook een aantal uitzendbureaus tussen. Omdat Ivan Karels commercieel is ingesteld en van netwerken en mensen houdt, sprak hem de uitzendbranche wel aan. Uiteindelijk is hij, nadat hij vijf jaar eigenaar is geweest van het administratiekantoor, uitzendbureau Werk & IK gestart.

Werk & IK

Sinds 2009 is Ivan Karels eigenaar van Werk & IK waarmee hij de nichemarkt luchthavens bedient. Het uitzendbureau voorziet acht luchthavens in zes verschillende landen van personeel. Tevens heeft Ivan Karels een bijbehorende opleiding opgericht zodat mensen opgeleid kunnen worden en op elke luchthaven een vliegtuig kunnen laden en lossen. De opleiding is zelf samengesteld, maar voldoet aan de hoogste eisen. De werkzaamheden zijn op iedere luchthaven hetzelfde, alleen lokaal kan de regelgeving verschillen. Maar de mensen zijn allemaal gescreend en goed opgeleid. Werk & IK onderscheidt zich door het beschikbaar stellen van een pool opgeleide uitzendkrachten die op oproep beschikbaar zijn. Normaal gesproken zijn deze mensen niet te vinden, omdat de luchthaven ze dan in dienst moeten nemen. Via Werk & IK kunnen deze mensen voor een kortere duur ingehuurd worden, omdat er zoveel afzet is, worden er voor deze mensen fulltime jobs gecreëerd en hoeven de inleners (de luchthavens) de uitzendkrachten niet fulltime in te huren, daar bespaart de opdrachtgever enorm veel kosten mee.

Werkzaamheden

De werkdagen van Ivan Karels zijn erg afwisselend. Van de zeven dagen reist hij drie dagen naar de plekken waar Werk & IK actief is. Buiten het leidinggeven en de dagelijkse gang van zaken, is Ivan Karels continu op zoek naar nieuwe concepten en het uitwerken en perfectioneren van zijn bestaande formules. Zijn doel is dan ook op Werk & IK en de bijbehorende labels in de toekomst zo groot mogelijk te maken door de afzetmarkt te vergroten.

Persoonlijk

Ivan Karels is geboren op 11 september 1969 in Amsterdam. Tegenwoordig woont hij samen met zijn partner in Landsmeer. Samen hebben ze vier dochters en twee kleinkinderen. Voor zijn werk reist hij veel, maar ook privé houdt hij van reizen. Hij is 24/7 ondernemer, maar zodra hij een mogelijkheid ziet, laat hij zijn kinderen zien waar hij werkt. De zaterdag houdt hij echt vrij voor zijn hobby’s, zoals sporten, talen leren en studeren.

Terug naar boven