Marco Vrijburg

Marco Vrijburg was Rijksaccountant en is sinds 1999 ondernemer. Hij is actief in de technologie- en IT-branche en financieel bestuurder van ToBeDeveloped. Hij is tevens vrijwilliger en bestuurder bij Stichting ION, (Innovatief Onderwijs Nederland), een stichting die scholen helpt bij het vinden van hun digitale weg.

Studies

Marco Vrijburg is erg breed opgeleid. In 1986 begon hij met een studie tot Rijksaccountant in Utrecht. Dit was een soort betaald studeren, want het was een baan in combinatie met een studie Accountancy aan de NIVRA. In 1990 werd Marco Vrijburg benoemd tot Rijksaccountant en was toen een van de jongste Rijksaccountants van Nederland. Na zijn postdoctorale studie Accountancy aan de Universiteit van Amsterdam, completeerde hij zijn studietijd met de studie Fiscaal Recht in Leiden.

Loopbaan

Als Rijksaccountant heeft Marco Vrijburg zich gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht. Hij heeft een werkgroep geleid met een collega die zich richtte op het fiscaal recht rondom intellectueel eigendom. Vanuit zijn achtergrond als fiscalist is hij zodoende in aanraking gekomen met technologiebedrijven en mensen die voor technologiebedrijven werken. Dit leidde in 2000 tot de oprichting van een investeringsmaatschappij: NovaCap Venture Capital Network. Dit bedrijf richtte zich op investeringen in media gerelateerde IT-bedrijven. In 2009 investeerde Marco Vrijburg in het datacenter bedrijf ReasonNet B.V., en gaf hij leiding aan de strategische herpositionering van het bedrijf. Hij fuseerde ReasonNet eind 2014 met Sentia en trok Waterland aan als belangrijkste aandeelhouder. Marco Vrijburg gaf medeleiding aan buy en build-strategie en acquireerde 12 bedrijven. De onderneming was daardoor een van de snelst groeiende IT-ondernemingen in de Benelux. In mei 2017 verkocht Marco Vrijburg zijn belang in de groep.

Bestuurder

Sinds 2014 is Marco Vrijburg bestuurder van Stichting ION (Innovatief Onderwijs Nederland). ION helpt scholen bij het vinden van hun digitale weg. Omdat de wereld steeds digitaler wordt, kunnen onderwijsinstellingen niet achterblijven. In samenwerking met verschillende bedrijven leert de stichting scholen hoe zij technologie slim, handig en verstandig kunnen inzetten. Marco Vrijburg levert zijn bedrage als bestuurslid waarbij hij zijn kennis en ervaring van de IT-branche inzet.

Persoonlijk

Marco Vrijburg wordt geboren op 31 juli 1967 in Haarlem. Hij woont in Lisse. Hij is getrouwd en samen met zijn vrouw heeft hij twee dochters. In zijn vrije tijd golft hij graag en maakt hij een mooie fietstochten.

 

Terug naar boven