Vincent van den Bosch

Voordat Vincent van den Bosch wethouder werd van de gemeente Steenbergen, was hij actief als subsidieadviseur. Binnen het vak als subsidieadviseur deed hij veel kennis en ervaring op binnen de transportsector en de chemische industrie. In 2015 stopte Vincent van den Bosch bij de gemeente Steenbergen en ging hij zich weer richten op zijn werk als subsidieadviseur. “Op dit moment zijn mijn politieke ambities naar de achtergrond verdwenen en wil ik me vooral richten op de projecten waar ik nu mee bezig ben.”

Latvian Maritime Academy

In de zomer van 2019 start Vincent van den Bosch als docent aan de Latvian Maritime Academy in Riga, Letland. “Via mijn netwerk kwam ik in contact met deze hoge zeevaartschool en toen is het balletje gaan rollen. Ik heb voor het curriculum innovatie tien lesblokken bedacht van elk twee college-uren. Ik ga de studenten lesgeven in innovatie in de maritieme wereld en in de zeehavens.” Vincent van den Bosch heeft twintig jaar gewerkt met verschillende rederijen en voor verschillende zeehavens, zoals de haven in Rotterdam, Amsterdam en de North Sea Port in Terneuzen en Vlissingen. De kennis en ervaring die hij hier heeft opgedaan, zal gebruikt worden tijdens de colleges.

Noorse commerciële organisatie

Ook in Noorwegen is Vincent van den Bosch een project gestart. “Ook hier heb ik in het verleden samengewerkt met een rederij waarvoor ik de subsidieaanvragen heb verzorgd. Toen kwam ik in contact met onder meer een Noorse commerciële organisatie die bedrijven helpt verduurzamen. Met dit bedrijf werk ik samen om projecten te ontwikkelen.” Binnen deze projecten is Vincent van den Bosch verantwoordelijk voor het begeleiden van de projecten en het aanvragen van subsidies bij de Europese Unie en de Noorse Overheid.

Green Chemistry Campus

Sinds kort is Vincent van den Bosch ook de vaste adviseur van de Green Chemistry Campus, een bedrijf dat samenwerkt met overheden, bedrijven en kennisinstellingen om nieuwe biobased en/of circulaire technieken te ontwikkelen. De in het laboratorium ontwikkelde technieken worden getest en gebruikt in voor dit doel ingerichte demoruimtes . Naast demoruimtes worden ook laboratoriumfaciliteiten en kantoorruimte aan de leden van de Green Chemistry Campus Community verhuurd. “Bij de aanbieding van die faciliteiten geef ik invulling aan de ondersteuning met mijn kennis over financieringen. Ik help dan niet alleen met subsidieaanvragen, maar ook met crowdfunding, privé investeerders, bancaire financieringen of het rondkrijgen van extra financiering bij de Europese Investerings Bank.”

Terug naar boven