Sarah Blom

Sarah Blom is (ouderen)psycholoog, gedragsconsulent, theatermaker en schrijver. Ze schreef de bestseller ‘Jij bent toch mijn dochter’. Ze maakt tevens deel uit van het familiebedrijf Psychologie in Theater, dat ze samen met haar broers Dr. David Blom en Drs. Misha Blom, en moeder Lydia van den Heuvel runt.

Loopbaan

Nadat Sarah Blom haar studie Klinische Psychologie had afgerond, begon zij in de ambulante sector ouderen (RIAGG Vlaardingen) en psychiatrie (PRO PERSONA, Wolfheze). De mensen die zij behandelde, hadden te maken met een verscheidenheid aan problematiek, zoals stemmingswisselingen, somatoforme stoornissen, cognitieve problematiek en persoonlijkheidsproblematiek. De somatiek en psychogeriatrie spraken haar met name erg aan.
Sinds 2013 vormt Sarah samen haar familie van psychologen, acteurs en theatermakers Psychologie in Theater.

Jij bent toch mijn dochter

In haar carrière werkt Sarah Blom veel met mensen met dementie. Haar ervaringen schrijft ze op en deelt ze in een blog. Hier schrijft ze uiteindelijk een boek over: ‘Jij bent toch mijn dochter’. In het in 2018 verschenen boek neemt Sarah Blom de lezer mee in de wereld van mensen met dementie, geschreven vanuit haar perspectief. Ze geeft de lezer tevens handvatten en inzichten over hoe we onderling meer voor elkaar kunnen betekenen. Het boek blijkt een bestseller, want in december 2018 eindigt het boek in de bestseller top drie. “Ik ben trots op mezelf dat ik dit boek in drie maanden heb weten te schrijven voor een gerenommeerde uitgeverij en dat ik er ook nog mensen mee weet te raken.” Met haar boek weet Sarah Blom regelmatig de media te halen. Onder andere de Volkskrant, Trouw, Psychologie Magazine, Psychologies Magazine, het Nieuwsblad, Nouveau, Vrouw.nl en de Gelderlander, QUEST schreven erover. Maar Sarah Blom deed ook verschillende interviews voor onder meer het radioprogramma De Nieuws BV op Radio 1 en de televisieprogramma’s Tijd voor Max, van Omroep Max, Landinwaarts voor NTR en ze is tweemaal te zien in Nieuwsuur. In mei zal ze te zien zijn in Koffietijd

Theater maken

“Tijdens mijn opleiding tot klinisch psycholoog kwam ik erachter dat veel psychologische kennis en inzichten niet bij de mensen terecht komen die het hard nodig hebben. Daarom hebben we iets ontwikkeld dat nieuw is in Nederland en België: Psychologie in Theater.” Ook omdat Sarah ook actrice is , besluiten Sarah Blom en haar familie ‘Psychologie in Theater’ op te richten. Alle kennis en ervaring die de psychologen in hun carrières opdoen, stoppen zijn in hun theaterproducties. “En deze kennis blijft groeien, omdat we daarnaast nog altijd actief zijn in de zorgwereld en GGZ.” Op dit moment heeft Psychologie in Theater twee producties op de planken: ‘Dag Mama’ en ‘Dichterbij’. ‘Dichterbij’ is bedacht en geschreven door Dr. David Blom, relatiepsycholoog en theatermaker. ‘Dag Mama’ door ouderenpsycholoog Sarah Blom.

Terug naar boven