Marc Dunnewijk

Marc Dunnewijk is mede-eigenaar van Briddge, een financiële en juridische dienstverlener die internationale klanten assisteert bij het opzetten van internationale bedrijfsactiviteiten in Nederland.

Briddge

Marc Dunnewijk studeerde in de jaren tachtig in Nijmegen, hier rondde hij een studie Geschiedenis en een studie Rechten af. Na zijn afstuderen, eind jaren tachtig, kreeg hij een baan bij PricewaterhouseCoopers en in de jaren negentig rolde hij de advocatuur in. In 1996 richtte hij kantoor Dunnewijk op, waarmee Marc Dunnewijk juridische diensten aanbood. “Het ondernemerschap ben ik vanzelf ingerold. Het leek me wel aantrekkelijk om te reizen, potentiele klanten te bezoeken en een netwerk op te bouwen.” Hij werkte toen veel samen met zijn boekhouder, die later zijn zakenpartner werd. Samen boden ze internationale klanten juridische en boekhoudkundige hulp wanneer deze klanten in Nederland wilden gaan ondernemen. In 2011 besloten ze om hun diensten officieel te bundelen onder de naam Briddge. “Nu kunnen klanten voor het totaalpakket bij ons terecht, het zogenoemde one-stop-shopping. We ondersteunen internationale, voornamelijk Amerikaanse, bedrijven die zich in Nederland willen gaan vestigen. We assisteren bijvoorbeeld bij zaken op het gebied van een verblijfsvergunning regelen, Nederlandse arbeidscontracten opstellen, btw-aangiftes doen, salarisadministratie en de overige wet- en regelgeving die daar bij komt kijken.”

Managen van vier kantoren

De Briddge heeft vier kantoren, in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Los Angeles. Marc Dunnewijk managet deze vier kantoren met in totaal honderd werknemers. Hiervoor wisselt hij af tussen de kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. “De groei van ons kantoor heeft ervoor gezorgd dat ik me dagelijks minder bezighoud met de dagelijkse gang van zaken en de ondersteuning van cliënten, maar meer met het management. Soms mis ik wel het klantcontact, maar ik snap dat het nodig is om te groeien.” Marc Dunnewijk managet de tien vakgroepen waarin de diensten van Briddge zijn onderverdeeld, waarbij het de uitdaging is dat de cliënt nog steeds de one-stop-shopping ervaring krijgt. “Het leukste vind ik om medewerkers te zien groeien in de ervaring met klanten uit het buitenland, zoals het beter anticiperen op de culturele verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten. Het grootste culturele verschil is dat Nederlanders denken dat het in de Verenigde Staten er op dezelfde manier aan toe gaat als hier.”

Toekomstvisie

Briddge is druk bezig met het uitbreiden van de diensten naar het buitenland. “We werken dan wel voor internationale bedrijven, maar onze diensten vinden uitsluitend in Nederland plaats; Nederlandse arbeidsovereenkomsten, Nederlandse btw-aangiftes, Nederlandse BV oprichten, et cetera. Op verzoek van Amerikaanse bedrijven willen we gaan assisteren bij het opstarten van kantoren in Duitsland, Scandinavië, Frankrijk en Spanje.” Op dit moment werkt Marc Dunnewijk nog samen met partners, waarbij hij ook verantwoordelijk blijft voor de dienstverlening, maar in de toekomst wil hij graag kantoren openen in deze landen. “Ik wil me dan ook voornamelijk op managementniveau blijven focussen op de groeimogelijkheden.”

Terug naar boven