Tamar Brüggemann

Tamar Brüggemann is oprichter en mededirecteur van festival Wonderfeel. Wonderfeel is een driedaags outdoor festival met voornamelijk klassieke muziek, in de natuur van ’s-Graveland onder de rook van Amsterdam.

Festival Oude Muziek Utrecht

In 2001 startte Tamar Brüggemann haar carrière in de organisatie van het Festival Oude Muziek in Utrecht. Twaalf jaar lang vervulde ze diverse functies, waaronder hoofd van de afdeling productie. Haar passie voor klassieke muziek en haar ervaring bij het Festival Oude Muziek bracht haar vervolgens tot de positie van zakelijk directeur van het barokorkest Holland Baroque. Dit deed zij enkele jaren gepassioneerd. In december 2019 organiseerde Tamar Brüggemann de eerste editie van het podiumkunstenfestival What About Now, een lange nacht die sociale duurzaamheid centraal stelt door het hier en nu te vieren.

Wonderfeel festival

In 2015 richt Tamar Brüggemann Wonderfeel op, waar ze hedendaags mededirecteur van is. Wonderfeel is een driedaags buitenfestival voor muziekliefhebbers. Er is voor elk wat wils: van barok tot minimal en van jazz tot wereld- en popmuziek. Er heerst een ongedwongen sfeer van een popfestival. De zeven Wonderfeel-podia liggen op loopafstand van elkaar in de prachtige natuur van ’s-Graveland, vlakbij Amsterdam. Er treden muzikanten op van wereldklasse. De meest gewilde nieuwkomers, maar ook klassieke muziekhelden. Ook biedt het festival de ruimte om te ontspannen, zittend op een bankje, luierend op zitzakken onder de bomen of languit in het gras. Daarnaast staat het programma vol met dans, poëzie, muziekdocs, natuurwandelingen, yoga en diverse kinderactiviteiten. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje; van pizza en bier tot bouillabaisse en rosé.

WinterWonderfeel

In 2022 vond de achtste editie van Wonderfeel plaats in Amsterdam. Dit is ook het eerste jaar waarin het spin-off festival WinterWonderfeel plaatsvindt, ditmaal op landgoed Zonnestraal in Hilversum. Helaas moest de eerste officiële editie van de WinterWonderfeel in 2021 geannuleerd worden wegens de coronacrisis. Voor de zomer van 2023 staat weer een nieuwe editie van Wonderfeel gepland in ’s-Graveland bij Amsterdam en met alle waarschijnlijkheid is de wintereditie weer in december in Hilversum te bezoeken.

Liefde voor muziek

De liefde voor muziek kan Tamar Brüggemann kwijt in haar werk. Ze luistert graag naar muziek uit de zeventiende eeuw. Deze muziek werd haar met de paplepel ingegoten door haar ouders. Maar, haar interesse in nieuwe muziek begint ook te groeien. Ondanks dat ze van oude muziek houdt, luistert ze het liefst muziek op een moderne wijze: digitaal. Dus geen grote cd-collecties, maar wel verschillende online afspeellijsten voor Tamar Brüggemann.

Terug naar boven