John Uffing

John Uffing is onlangs aangesteld als algemeen directeur van Focusplaza. Na 23 jaar bij de supermarktketen PLUS Retail te hebben gewerkt, begint hij nu aan een nieuwe uitdaging.

Zoon van oud-supermarktdirecteur

John Uffing is de zoon van oud-directeur Jan Uffing. Jan Uffing was directeur bij supermarktketen Coöp Nederland. In de jaren negentig stofte hij de oude Coöp-formule af en introduceerde een modern en fris uiterlijk. In de zes jaar dat hij aan het bewind was werd een stabiele basis gelegd die latere groei mogelijk maakte. John Uffing raakte geïnspireerd door zijn vader, door hem is de interesse in de supermarktbranche gewekt.

Regionaal manager van Unigro

Eind jaren tachtig, twee jaar na het afronden van zijn studie Commerciële Economie, startte Uffing zijn carrière bij Unigro, een supermarktketen, dat later fuseerde met Super de Boer. John Uffing voerde hier diverse commerciële functies en financiële buitendienstfuncties uit. Hij startte als kruidenierswarenspecialist, werd vervolgens district leider, om daarna uit te groeien tot hoofd district leider en uiteindelijke schopte John Uffing het tot regionaal commercieel manager van Unigro.

Formulemanager en regiodirecteur

Al in 1994 maakte John Uffing kennis met PLUS Retail, waar hij formulemanager werd. Na anderhalf jaar groeide Uffing door tot district manager van Laurus (onder andere Super de Boer, Edah en Konmar). Uffing droeg hier de verantwoordelijkheid voor vijfentwintig Super de Boer-filialen. Hij vervolgde zijn functie als regiodirecteur Winkeloperatie, hier was John verantwoordelijk voor de begeleiding van 120 Spar-supermarkten in Zuid-Nederland. De Spar-winkels waren voor het grootste deel in handen van zelfstandig ondernemers, maar kochten hun goederen in bij de aankoopcentrale van Laurus. Als regiodirecteur Winkeloperatie was John Uffing tevens verantwoordelijk voor de aansturing van de buitendienst en acquisitie.

23 jaar bij PLUS Retail

In 2000 startte John Uffing als directeur Franchise, Vastgoed & Acquisitie bij Coop Supermarkten. Dit was het begin van zijn drieëntwintigjarige loopbaan bij Coop Supermarkten, dat later fuseert met PLUS Retail. Uffing was daar betrokken bij de opzet van de franchisetak, een nieuw conditiestelsel voor franchisenemers en grote acquisities van onder andere C1000, Super de Boer en Emté. Na de fusie werd John directeur Ondernemerszaken bij PLUS Retail.

Nieuwe functie bij Focus Plaza

In maart 2023 gaat John Uffing van start als algemeen directeur van Focusplaza, een netwerkorganisatie waar de verbinding tussen retailers, ondernemers, leveranciers en fabrikanten centraal staat. Focusplaza brengt deze mensen bij elkaar om ervoor te zorgen dat ze elkaar beter leren kennen, met als doel betere zakelijke relaties te creëren. Met zijn kennis van de branche en ervaring in de food Retail hoopt hij een toevoeging te kunnen zijn voor het team van Focusplaza.

Terug naar boven