Soner Sari

Soner Sari is eigenaar van Young Dominium Management en daarmee beheert hij het studentencomplex HiCondo in Amsterdam-Zuidoost. Als vastgoedbeheerder ontwikkelde hij software om vastgoed beter te kunnen beheren.

Oud ABN AMRO-pand

In 2014 begon Soner Sari aan een groot vastgoedproject: het transformeren van het oude ABN AMRO-pand in Amsterdam-Zuidoost naar een pand met luxe studentenwoningen. Soner Sari: “Mijn broer is aannemer en kreeg dit pand in het vizier. Het stond op de lijst om gesloopt te worden, maar wij hadden een beter plan: we wilden hier studenten in huisvesten voor een betaalbare prijs. Daarvoor moesten we alleen de juiste mensen van ABN AMRO en de Gemeente Amsterdam zien te spreken.” Dit lukte de broers en alle partijen waren enthousiast.

HiCondo

13.000 vierkante meters aan kantoorruimte werd omgebouwd tot 355 studentenwoningen en dat ging niet gemakkelijk. “We hadden beide amper ervaring in het vastgoed en toen stonden we ineens aan het roer van zo’n groot project. We hebben het overleefd, maar niet zonder slag of stoot. Met wat vertraging hebben we HiCondo, de naam van het studentencomplex in Amsterdam-Zuidoost, in 2016 opgeleverd.” Het doel van de broers Sari is het aanbieden van luxe studentenwoningen in een schoon complex met nette faciliteiten. Daarnaast proberen ze het betaalbaar te houden voor de student. “Onze focus ligt ook op service. We zijn 24/7 bereikbaar voor de bewoners. Op welk tijdstip je ons ook belt, we zijn er binnen twintig minuten. Ook als faciliteiten niet naar behoren werken, proberen we dit zo snel mogelijk op te lossen.”

Maatschappelijk doel

Soner Sari heeft met het ondernemerschap de missie om de minderbedeelden in onze samenleving, zoals studenten, statushouders en starters een betaalbare woning te kunnen bieden. Zo heeft hij naast studenten ook aan zestig statushouders een studentenwoning aangeboden. “Zij hebben hun thuisland moeten verlaten en hopen hier een nieuw leven op te kunnen bouwen. Ik hoop hieraan te kunnen bijdragen door ze een betaalbare woning in HiCondo aan te bieden, op voorwaarde dat ze binnen twee jaar gaan studeren, zodat hun toekomstperspectief er goed uitziet.” Op deze manier geeft Soner Sari een kans aan mensen die normaal gesproken weinig kans maken op de woningmarkt.

Young Dominium Management

HiCondo wordt beheerd door Young Dominium Management, waar Soner Sari directeur-grootaandeelhouder van is. In totaal werken er vijf mensen bij Young Dominium Management en daarmee wordt het gehele complex beheerd. Maar het bedrijf is niet alleen bezig met het beheer van het pand, er wordt ook nagedacht over hoe dit zo efficiënt mogelijk te doen. “Omdat we inmiddels een eigen visie hebben op hoe we het beste vastgoed kunnen beheren, hebben we ons eigen software ontwikkeld. Met deze software kunnen we met minimale inspanning het maximale voor onze huurders betekenen. In het softwarepakket zit namelijk zowel het technische als het financiële beheer.”

Terug naar boven