Rutger Revoort

Rutger Revoort (Gorinchem, 1979) is notaris en compagnon bij Rosenberg Polak, een bekend notariskantoor in het Haagse Statenkwartier. Op 1 oktober 2017 hebben Revoort en zijn compagnon Maarten de Groot het notariskantoor overgenomen van de naamgever, Christiaan Rosenberg Polak.

Benoemd tot notaris

Christiaan Rosenberg Polak is na twintig jaar notaris te zijn geweest eind 2017 met pensioen gegaan. Revoort en De Groot zijn beiden in januari 2018 per Koninklijk Besluit benoemd tot notaris. Revoort en De Groot hebben elkaar leren kennen toen zij kandidaat-notaris waren bij Caminada Notarissen in Rijswijk.

Beleggers in vastgoed

Rutger Revoort is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en vastgoed. De Groot doet familierecht, erfrecht en vermogensplanning. “Wij onderscheiden ons van collega’s door ons meer te richten op beleggers in de vastgoedwereld. Ook werken we veel samen met projectontwikkelaars. In Den Haag worden veel panden gesplitst in appartementen, dan maak je als notaris in één gebouw al snel zeven tot tien aktes.”

Niet denken in dossiers

Rosenberg Polak is na de overname door Revoort en De Groot hard gegroeid. Naast de twee notarissen zijn er twee kandidaat-notarissen werkzaam, vier notarisklerken en zes secretaresses. “Het is een collegiaal, ervaren team, dat graag mensen ontmoet en niet in dossiers denkt”, aldus Revoort.

Akten maken is een middel

Revoort: “Wij weten dat veel mensen juridische zaken ingewikkeld vinden. Wij nemen daarom graag de tijd om zaken uit te leggen en begrijpelijk te maken. Akten maken is niet ons doel. Het is slechts een middel. Wij adviseren. Soms adviseren wij geen akte te maken.”

Wij zien ons als relatiemanagers

Als gevolg van de groei is het kantoor in maart 2020 verhuisd van Eisenhowerlaan 114 naar een groter pand op Eisenhowerlaan 120. Revoort: “Wij zijn een middelgroot notariskantoor dat alles in huis heeft om onze klanten van dienst te zijn. Rosenberg Polak staat er om bekend dat het veel met vaste relaties werkt. Wij zien onszelf meer als relatiemanagers dan als een oldschool notariskantoor. Zakelijke cliënten komen bij ons ook voor hun testament en huwelijkse voorwaarden. Veel keuzes die je in andere rechtsgebieden maakt hebben nu eenmaal gevolgen voor het familierechtelijke deel.”

Klanten ontvangen tijdens corona

Bij Rosenberg Polak staat de persoonlijke ontmoeting centraal. Door de verhuizing naar een groter pand kunnen klanten tijdens de coronapandemie op een veilige manier naar kantoor blijven komen. Er is meer ruimte, de anderhalve meter regel kan goed worden nageleefd. Bezoeken aan kantoor kunnen dus veilig plaatsvinden. Er wordt extra goed schoongemaakt en gedesinfecteerd. Daar komt bij dat hele dagen thuis werken is in het notariaat lastig is omdat er nog veel op papier wordt gedaan. Thuis stukken en aktes uitprinten is niet erg efficiënt.

2020 was een goed jaar

In 2020 heeft Rosenberg Polak een goed jaar gedraaid, zegt Revoort. In maart, tijdens de eerste golf van de coronapandemie, werden veel bouwprojecten stilgelegd, buitenlandse bouwvakkers kwamen niet meer naar Nederland. Maar dat was na twee tot drie weken voorbij. In december was het heel erg druk in verband met de verhoging van de overdrachtsbelasting. Veel klanten wilden vóór 1 januari nog aktes laten passeren.

Terug naar boven