Ruben Freudenthal

Ruben Freudenthal is projectontwikkelaar van woningen, kantoor- en bedrijfspanden en winkels. Dit doet hij vanuit zijn onderneming Fresch Real Estate samen met zijn zakenpartner Guido Schmitt.

Fiscalist en hoogleraar belastingrecht

Na een carrière als fiscalist en hoogleraar belastingrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, gooit Ruben Freudenthal in 2006 het roer om: hij gaat het vastgoed in. “Ondanks dat ik goed was in mijn werk, grote en verschillende klanten en casussen had behandeld, haalde ik geen voldoening meer uit mijn werk. Ik wilde een switch maken in mijn carrière en was zoekende naar wat passend zou zijn bij mij. Ik had net een vakantiewoning gekocht en verbouwd en kreeg vervolgens de kans een pand in Leiden te kopen en te verbouwen. Toen dacht ik: waarom niet? Het aankopen en verbouwen van de vakantiewoning beviel me wel en daarom besloot ik deze kans in Leiden te pakken. Zo ben ik het vastgoed ingerold.”

Vastgoedfondsen

Het ondernemen in het vastgoed gaat Ruben Freudenthal goed af en binnen korte tijd breidde hij samen met zijn partner hun vastgoedportefeuille uit naar zo’n honderd panden. Tot in 2008 de financiële crisis zijn intrede deed. Banken trokken zich terug; er werd niet zo makkelijk meer een lening verstrekt. Hierdoor kreeg Ruben Freudenthal moeite met het financieren van zijn vastgoed. Daarop besloot hij op een andere manier vastgoedprojecten te financieren: met vastgoedfondsen. “We bouwden onze eerste vastgoedfonds met particuliere investeerders en dat groeide uit tot een groot fonds. We trokken investeerders aan met de boodschap: ‘Jij neemt het geld mee, wij doen het werk.’ En dat werkte, want we konden met het opgehaalde geld van de investeerders zo’n driehonderd woningen bouwen.” Toen Freudenthal eenmaal wist hoe een vastgoedfonds op te zetten, herhaalde hij dit met meerdere investeerders. Dit resulteerde in verschillende succesvolle vastgoedfondsen.

The New Citizen in City Nieuwegein

Helaas overleed de partner en compagnon van Ruben Freudenthal in 2016. Voor Freudenthal betekende dat niet het einde van hun succesvolle onderneming. Hij zette de onderneming voort met een zakelijke partner die hij eerder had ontmoet: Guido Schmitt. Ze werken alweer meer dan zes jaar samen en hebben verschillende succesvolle vastgoedprojecten op hun naam staan. Een voorbeeld van een project dat onlangs is gestart met bouwen, is The New Citizen, de hoogste toren in Stationsgebied City Nieuwegein. “The New Citizen wordt de eerste woontoren in City Nieuwegein en geeft daarmee een boost aan de transformatie van kantorenlocatie naar woonomgeving. We willen met de woontoren 128 appartementen voor de vrije huursector realiseren. Met zijn 65 meter gaat de woontoren opvallen als je met de tram City binnenkomt, maar niet alleen de buitenkant valt op, ook aan de binnenkant wordt veel aandacht besteed aan een modern ontwerp en design.”

Terug naar boven