Richard Kleinsman

Na tandheelkundige ervaring in zowel Nederland als Duitsland te hebben opgedaan, heeft Richard Kleinsman samen met zijn broer Kleinsman / Varzideh Dental Center opgericht in 1992. De tandheelkundige kliniek heeft sinds 2009 een derde partner: Dr. Babak Varzideh. In vijfentwintig jaar tijd is de kliniek uitgegroeid tot een hoogwaardige tandheelkundige kliniek met zeventig medewerkers.

Studie

Richard Kleinsman wist na het vwo niet precies welke kant hij op wilde. Hij probeerde de studie Landmeetkunde en heeft daarna Fysiotherapie gestudeerd. Uiteindelijk lag zijn interesse hier niet. Hij vond tandheelkunde vroeger al erg boeiend, maar hij dacht dat het te moeilijk was. Uiteindelijk heeft hij zich toch ingeschreven voor een studie Tandheelkunde. Deze keuze is de juiste keuze geweest. Richard Kleinsman haalde zijn examens altijd in één keer. Hij heeft de manier van lesgeven en de vrijheid voor het studeren op de universiteit altijd enorm gewaardeerd. De mix van theorie en praktijk was de ideale combinatie voor Richard Kleinsman om de studie succesvol af te ronden.

Ondernemerschap

Richard Kleinsman heeft na zijn studie ervaring opgedaan in diverse tandartspraktijken en op beurzen in Nederland. Daarna is hij gestart in Düsseldorf. In totaal heeft hij vijf jaar in Düsseldorf gewerkt en nuttige ervaring opgedaan. Ook de broer van Richard Kleinsman, Bertho Kleinsman, heeft in Düsseldorf gewerkt. Uiteindelijk hebben ze er samen voor gekozen om zelfstandig ondernemer te worden. Op dit moment zijn ze nog steeds compagnons en bestaat de tandheelkundige kliniek al vijfentwintig jaar. Er werken inmiddels zeventig mensen en de praktijk heeft verschillende (internationale) prijzen gewonnen en dit vertaalt zich naar een breed klantenbestand uit heel Europa.

Om succesvol te zijn en te blijven, investeren en innoveren Richard en Bertho Kleinsman continu. Kleinsman / Varzideh Dental Center is gevestigd in Bocholt, een plaats net over de grens in Duitsland. De werkervaring en de ervaring met mensen die beide broers hadden opgedaan voordat ze een eigen praktijk begonnen, was positief, daarom kozen ze ervoor om in Duitsland te gaan ondernemen, zodat ze zowel de Nederlandse als de Duitse markt kunnen bedienen. In Duitsland vinden de broers het leuker ondernemen gezien de vrijheden, het toepassen van nieuwere technieken en de Duitse cultuur is beter georganiseerd; aldus Richard Kleinsman.

Persoonlijk

Richard Kleinsman (10 augustus 1962) is geboren en getogen op een boerderij in Eden. Op dit moment woont hij in Bocholt met zijn vrouw en drie kinderen, die alle drie in Amsterdam studeren. Vrije tijd is schaars voor Richard Kleinsman, maar als hij vrij heeft, gaat hij graag sporten, bijvoorbeeld roeien, fitnessen en hardlopen. Ook probeert hij vaak vakantie te nemen en gaat dan naar zijn vakantiehuis in Frankrijk.

Terug naar boven