Bertho Kleinsman

Bertho Kleinsman is medeoprichter van tandheelkundig centrum Kleinsman / Varzideh Dental Center in het Duitse Bocholt, bij Arnhem over de grens. De kliniek bestaat nu vijfentwintig jaar en Bertho Kleinsman heeft het samen met zijn broer, Richard Kleinsman, tot een succes weten te maken. Naast de tandheelkundige werkzaamheden houdt Bertho zich binnen de kliniek bezig met tandheelkundige innovaties en ontwikkelingen.

Studie en loopbaan

Bertho Kleinsman is na zijn vwo gaan studeren zonder enig idee wat hij echt wilde worden. Hij besloot Tandheelkunde te gaan studeren in Utrecht. Het bleek de juiste keuze, want de combinatie van met de handen werken en theorie leren, sprak hem wel aan. Op zijn tweeëntwintigste studeerde Bertho Kleinsman af in Utrecht en vertrok naar Düsseldorf om daar ervaring op te doen bij een tandartsenkliniek. Richard Kleinsman, de broer van Bertho, behaalde zijn tandheelkunde diploma in hetzelfde jaar en ging Bertho Kleinsman achterna naar Düsseldorf. Uiteindelijk hebben beide broers drie jaar gewerkt in Düsseldorf en ervaring opgedaan, waarop ze samen besloten om iets voor zichzelf te beginnen.

Bestuurder en ondernemerschap

Bertho Kleinsman en zijn broer hebben samen veel ervaring opgedaan en hebben beide hun sterke punten kunnen samenvoegen bij Kleinsman / Varzideh Dental Center. Bertho Kleinsman is een echte innovator, zijn rol binnen het bedrijf is om nieuwe technieken, apparaten en computertechnieken te introduceren. Richard Kleinsman is de echte motivator en de drijvende kracht binnen de onderneming. Uiteraard houden de broers zich ook dagelijks bezig met tandheelkundige dienstverlening. De samenwerking tussen de broers is erg succesvol. Mede door het succes hebben ze de tandtechniekprijs gewonnen en zijn ze verkozen tot één van de beste klinieken van Europa.

Toekomst

Door het succes van het bedrijf groeien ze ieder jaar nog steeds. Toen Bertho Kleinsman en zijn broer de kliniek startten, was het niet de bedoeling om erg groot te worden, maar de mensen om hen heen motiveren de broers en mede dankzij hen zijn ze steeds verder gegroeid. Bertho Kleinsman is erg tevreden met Kleinsman / Varzideh Dental Center. Zolang hij gezond is, hoopt hij dit werk nog jaren te kunnen voortzetten.

Persoonlijk

Bertho Kleinsman is geboren in 1964 op een boerderij in Eden. Hier ging hij ook naar de basisschool en middelbare school. Hij groeide op in een gezin met twee broers: Richard en Erwin Kleinsman. Bertho Kleinsman woont in Duitsland, in Bocholt, waar de kliniek ook is gevestigd. Hij heeft twee kinderen, maar is op dit moment niet meer getrouwd. Zijn dochter studeert in Keulen en zijn zoon zit nog op de middelbare school.

Terug naar boven