Gijs de Jager

Gijs de Jager is een succesvolle vastgoedontwikkelaar. Hij is oprichter en eigenaar van het vastgoedbedrijf JVG Vastgoed Groep. Dit bedrijf, dat inmiddels geleid wordt door zijn zoon, ontwikkelt en exploiteert vastgoed in Nederland, de Verenigde Staten en Georgië.

Opleiding en loopbaan

Na de mavo stroomde Gijs de Jager door naar de havo. Nadat hij de havo had afgerond is Gijs de Jager direct het accountantsvak ingerold. Hij kwam rechtstreeks vanaf de middelbare school terecht bij een accountantskantoor waar hij werkte als assistent accountant. In de avond pakte hij een studie Accountancy op. Uiteindelijk is hij gaan werken bij een grote vastgoedorganisatie. Hier deed hij de nodige ervaring op, om vervolgens een paar jaar later voor zichzelf te beginnen.

Ondernemerschap

In 1981 startte Gijs de Jager met zijn eerste eigen bedrijf in de vastgoedbranche: JVG Vastgoed Groep. Nu, meer dan vijfendertig jaar later, is dit vastgoedbedrijf tot een succes gemaakt. Dit bedrijf is niet alleen in Nederland actief in het vastgoed, maar heeft ook vastgoedprojecten lopen in Georgië en ontwikkelt en exploiteert vastgoed in de Verenigde Staten.

Georgië is niet een land dat hij toevallig uitkoos om in vastgoed te investeren. Hij kwam met het land in aanraking door zijn Georgische vrouw die hij ontmoette in een ziekenhuis in Amsterdam. Georgië is voor Gijs de Jager altijd erg inspirerend geweest en daarom leek het hem interessant om daar een onderneming op te zetten. Zijn ondernemerschap sloeg goed aan in Georgië en daarom introduceerde hij onder anderen nieuwe bouwtechnieken in het land. Zijn zoon, Ron de Jager, is sinds jaren directeur bij het Georgisch project en is daarnaast inmiddels algemeen directeur van het hele bedrijf van zijn vader.

Persoonlijk

Op 6 december 1956 wordt Gijs de Jager geboren in Scheveningen. Hij groeit op in een streng protestants gezin, waarin zijn ouders hem graag wat leerden. Op de kleuterschool leerde zijn moeder hem al lezen en schrijven, dit resulteerde in een goede basis voor de basisschool, waardoor hij het eerste jaar heeft over kunnen slaan. Na de mavo en de havo te hebben afgerond op de middelbare school, ging Gijs de Jager het huis uit en ging hij op zichzelf wonen in Spijkenisse. Hier begon zijn carrière. Toen hij zijn eigen onderneming oprichtte, verhuisde hij naar Amsterdam. In het ziekenhuis van Amsterdam ontmoette Gijs de Jager zijn vrouw, van oorsprong Georgisch, waarmee hij in 2003 trouwde. Hij is regelmatig in Georgië te vinden voor de familie van zijn vrouw of voor zaken. Gijs de Jager sluit dan ook niet uit dat hij ooit nog eens in Georgië van zijn pensioen gaat genieten.

Terug naar boven