Evert Leideman

Evert Leideman is een bestuurder die ervaring heeft opgedaan binnen verschillende organisaties. Hij heeft verschillende directeursfuncties bekleed bij een verscheidenheid van bedrijven. Op dit moment is hij directeur-bestuurder bij DeltaWonen in Zwolle. Binnen deze woningcorporatie heeft hij de integrale eindverantwoordelijkheid.

Loopbaan

Tijdens zijn studie Bedrijfseconomie in Groningen is Evert Leideman zijn carrière begonnen als freelance adviseur voor het midden- en kleinbedrijf. Daarna is hij terecht gekomen bij de Achmea Groep, waar hij vanaf 1990 tot en met april 2000 heeft gewerkt in verschillende functies. Evert Leideman is begonnen als accountmanager zorgcontractering, vanaf 1995 heeft hij de functie manager ziektekostenverzekeringen bekleed, vervolgens was hij vanaf 1997 manager schadeverzekeringen en daarna a.i. marketingmanager in combinatie met de functie manager verkoop particulieren.

Na ervaring bij Achmea te hebben opgebouwd, is Evert Leideman in 2000 directeur geworden bij de SNS Reaal Groep. Vanaf 2003 tot en met 2006 is hij directeur algemene zaken geweest bij Stichting Icare en daarna, in 2006, vervulde hij de rol van directeur bij Skanda B.V. Sinds 2008 is Evert Leideman bestuurder en directeur van deltaWonen Zwolle. deltaWonen Zwolle is een woningcorporatie in Overijssel en heeft vestigingen in Zwolle (hoofdvestiging) en Kampen.

Levenslessen

Evert Leideman heeft in verschillende branches bewezen, in complexe organisaties, succesvol de integrale eindverantwoordelijkheid te kunnen dragen.

Theorie en praktijk kunnen enorm verschillen. Een theoretische aanpak werkt volgens Evert Leideman niet altijd in de praktijk. Elke situatie is weer anders en vraagt in de dagelijkse praktijk vaak om maatwerk.

Evert Leideman is er van overtuigd dat continue persoonlijke en professionele ontwikkeling bijdraagt aan het succes dat een mens kan hebben. Zijn passie ligt in het optimaal organiseren van een organisatie om zodoende tot het maximale resultaat te komen.

Persoonlijk

Evert Leideman is geboren op 16 november 1964 in Zoetermeer, hier heeft hij ook de basisschool en de middelbare school afgerond. Daarna is Evert Leideman gaan studeren in Delft en Groningen, waar hij Bouwkunde en Bedrijfseconomie studeerde. Tijdens zijn jeugd had Evert Leideman verschillende bijbaantjes, zo werkte hij als schoonmaker in een verpleeghuis, had hij een krantenwijk in Zoetermeer en werkte hij als een verkoper bij een bouwbedrijf. Daarnaast sport hij graag, hij speelt voetbal en houdt van wielrennen en schaatsen. Op dit moment woont Evert Leideman in de Drentse plaats Meppel en heeft hij drie zonen, Michiel, Jochem en de jongste zoon Daan.

Terug naar boven