Michel Bezuijen

Michel Bezuijen is een ervaren bestuurder met kennis en ervaring op het gebied van veiligheid, crisisbesluitvorming, ruimtelijke ordening en verkeer en vervoer. Als burgemeester ligt zijn kracht in het vervullen van de rol van burgervader. Daarbij wordt hij getypeerd als benaderbaar en toegankelijk. Tegelijkertijd wil hij ook graag resultaten en vooruitgang boeken. Dit doet hij overigens niet zonder de betrokkenheid van mensen in zijn omgeving uit het oog te verliezen. Hij wil graag in teamverband werken om resultaten te boeken.

Opleiding

Michel Bezuijen moet even wennen aan het schoolsysteem. Na de MAVO volgt hij de HAVO en het VWO. Na de middelbare school kiest hij voor een master Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Hierbij richt hij zich op veiligheid en crisisbesluitvorming.

Loopbaan

Na zijn studie Bestuurskunde begint Michel Bezuijen bij het Crisis Onderzoek Team (COT) van de Universiteit Leiden. Dit team, onder leiding van prof.dr. Uri Rosenthal, focust zich op evaluatie en onderzoek naar crisisbesluitvorming. Wanneer in de begin jaren negentig enkele grote rampen en crises plaatsvinden, waaronder de explosie bij Cindu Uithoorn en de Bijlmerramp, wordt het COT steeds vaker ingeschakeld door de overheid om lessen te trekken uit de besluitvorming rond rampen en crises. In de jaren daarna krijgt Michel de rol van adjunct-directeur bij het COT. Naast het evalueren gaat Michel Bezuijen zich dan ook richten op het adviseren en trainen van organisaties en personen op het terrein van veiligheidszorg.

Na het COT werkt Michel Bezuijen voor twee jaar bij de gemeente Amsterdam als hoofd operationeel team, waarbij hij verantwoordelijk is voor alles rondom crises, rampen, evenementen en openbare orde en evenementen. Ondertussen is Michel actief geworden in de lokale politiek als raadslid in de gemeente Haarlemmermeer. In 2003 krijgt hij de kans op Wethouders te worden, hij grijpt deze kans met beide handen aan om een plek in de politiek te veroveren. Na tien jaar klimt hij een stukje hoger op zijn carrièreladder: hij wordt benoemd tot Burgemeester van de Gemeente Rijswijk in september 2013. Met trots vervult hij zijn rol als de Burgemeester van Rijswijk. Vooral de persoonlijke contacten en het leggen van verbindingen zijn taken binnen zijn functie die hem erg aanspreken.

Persoonlijk

Michel Bezuijen wordt op 24 juni 1966 geboren in Amsterdam. Zijn grootste passie is actieve en passieve sportbeoefening. Wanneer de agenda het toelaat, gaat hij hardlopen of fietsen. Hij heeft inmiddels twee marathons gelopen (New York en Dublin) en in 2012 meegedaan aan de Alpe d’HuZes. Verder is hij supporter van Ajax en regelmatig terug te vinden in de Amsterdam Arena. Daarnaast leest hij graag een boek en met mooi weer pakt hij graag een terrasje met vrienden.

Terug naar boven