Petri Hofsté

Petri Hofsté is een ervaren bestuurder met kennis en ervaring op het gebied van finance, governance, risk management, toezichthouding en audit in complexe organisaties. In het verleden heeft Petri Hofsté veel ervaring op gedaan in het besturen van ondernemingen die in een staat van crisis verkeerden en veel veranderingen doormaakten. De manier waarop zij bestuurt kenmerkt zich doordat ze oog heeft voor de diverse teams binnen een onderneming en per team de beste en meeste groei wil behalen. Petri Hofsté kijkt altijd naar welke veranderingen, oplossingen en resultaten het beste werken op de lange termijn. Daarnaast zijn respect voor integriteit, betrouwbaarheid, verantwoordelijkheid en kwaliteit haar absolute kernwaarden.
In 2016 werd Petri Hofsté door Management Scope uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw binnen haar vakgebied.

Loopbaan

Op het moment bekleedt Petri Hofsté meerdere functies. Zij is sinds eind 2016 lid van de Raad van Commissarissen van de Rabobank. Daarnaast is zij ook commissaris bij verzekeraar Achmea (sinds 2014), bij geo-specialist Fugro (sinds 2015), bij Kas Bank (sinds 2014) en bij BNG Bank (sinds 2013). Tevens is Petri Hofsté sinds 2014 bestuurslid van de Nyenrode Foundation en sinds 2013 penningmeester van vereniging Hendrick de Keyser.
Hiervoor was Petri Hofsté tussen februari en november 2013 werkzaam bij APG, waar ze lid was van het dagelijks bestuur en tevens Group Chief Financial Officer. Tussen 2013 en 2010 werkte ze bij de Nederlandsche Bank als divisiedirecteur Toezicht Banken. Daarvoor werkte ze tussen 2006 en 2010 bij ABN AMRO Bank als Head of Finance en Deputy CFO. Tijdens deze periode hield zij zich bezig met de financiële functie van ABN AMRO tijdens de kredietcrisis. Tijdens de laatste zes maanden hield ze zich voornamelijk bezig met de afsplitsing van RBS, dat tot 2010 onderdeel uitmaakte van ABN AMRO. Na haar afstuderen werkte Petri Hofsté bij KPMG in verschillende functies, waaronder als auditor, partner in Londen en partner in Amsterdam.

Studie

Petri Hofsté begon in 1979 aan de opleiding Business Administration and Management aan Nyenrode University. Deze opleiding rondde ze in 1982 cum laude af. Daarna vertrok ze naar Amsterdam, waar ze de master Accounting and Finance ging volgen aan de Vrije Universiteit, waarvan ze in 1986, wederom cum laude, met succes afstudeerde. Tot slot volgde Petri Hofsté ook de opleiding Auditing and Accounting aan de Vrije Universiteit Amsterdam tussen 1987 en 1988.

Persoonlijk

a
Petri Hofsté is momenteel getrouwd en heeft een dochter. In haar vrije tijd eet ze graag samen met haar familie en vrienden. Daarnaast houdt Petri Hofsté ook erg van lezen, skiën, Nordic walking en muziek (zowel luisteren als zelf zingen).

Terug naar boven