Peter van der Slikke

Peter van der Slikke heeft veel ervaring in de bancaire sector. Hij heeft verschillende functies vervuld bij banken en in private banking. Samen met compagnon Patrick Bontje is hij eigenaar van twee succesvolle vermogensbeheerpraktijken: topcapital en iBeleggen.

Opleiding

Peter van der Slikke is begonnen met een technische vooropleiding, maar koos vervolgens een gehele andere richting: de psychiatrie. Hij studeerde voor Psychiatrisch Verpleegkundige in Den Haag. Deze opleiding bleek hem uiteindelijk toch niet aan te spreken en Peter van der Slikke maakte toen de switch naar personeelszaken via de HBO opleiding Arbeidsmarkt Politiek en Personeelsbeleid te Tilburg. Deze opleiding volgde hij naast zijn baan in Roermond en later Amsterdam. Na het afronden van deze opleiding besloot Peter nog drie jaar de opleiding Bedrijfskunde te volgen. Peter is breed opgeleid en heeft zich daarnaast, tijdens zijn carrière bij de bank, meer gespecialiseerd en verschillende bancaire opleidingen gevolgd.

Carrière

Na zijn eerste baan als personeelsfunctionaris bij een productiebedrijf, vervolgde hij zijn carrière als personeelsfunctionaris en later manager Human Resources bij de bank. Uiteindelijk maakte hij na acht jaar de overstap naar een bancaire functie. Hij werd namelijk directeur Particulieren, vervolgens kreeg hij de functie rayon directeur Kredieten en daarna richtte hij zich op private banking. Zowel bij de ABN AMRO Bank als bij Van Lanschot heeft hij private banking gedaan. Toen op een bepaald moment de banken steeds meer winstgedreven werden en steeds minder gericht op de klant, twijfelde Peter van der Slikke of hij nog op deze manier wilde werken in het bankwezen.

In 2006 heeft Peter van der Slikke besloten om een eigen onderneming op te zetten en in 2007 was het bedrijf topcapital, een vermogensbeheerpraktijk, operationeel. Het doel met deze onderneming is om Transparant Onafhankelijk en Persoonlijk (TOP) te zijn, waarbij Peter van der Slikke de persoonlijke benadering het belangrijkste en het leukste aspect vindt. Het succes van topcapital is te zien aan de hoeveelheid klanten die zijn gekomen zonder enige vorm van reclame. Het hele bedrijf is opgezet op eigen kracht en verdiensten. De klant op de eerste plaats zetten vertelt zich door en heeft gezorgd voor een gezonde groei van het bedrijf. Naast topcapital heeft Peter van der Slikke in 2012 het internetconcept iBeleggen opgezet.

Persoonlijk

Peter van der Slikke is 64 jaar en geboren en getogen in Vlaardingen. Hij woont op dit moment in Huizen samen met zijn partner Fenna. Hij heeft drie dochters die allemaal in Amsterdam wonen. Hij is verzot op actualiteiten en geniet daarom elke zaterdag- en zondagochtend van zijn vier kranten. Peter van der Slikke vindt het leuk om te lezen, maar ook om te schrijven. Hij heeft twee boeken geschreven over de financiële wereld en is bezig met zijn derde boek. Daarnaast doet hij elke dinsdagmiddag aan vrijwilligerswerk bij stichting Kuria in Amsterdam. Hij is een buddy voor ernstig zieke of terminale mensen. Naast een vertrouwenspersoon, doet hij leuke activiteiten en probeert hij ervoor te zorgen dat de laatste wensen uitkomen.

Terug naar boven