Saskia Borgers

Saskia Borgers is milieukundige. Ze werkt als interim-manager in verschillende politiek bestuurlijke organisaties. Met haar strategisch inzicht helpt ze vastgelopen organisaties weer terug naar de basis, zodat de organisatie weer doet waarvoor ze zijn opgericht en successen bereikt kunnen worden.

Opleiding

Voordat Saskia Borgers begon met studeren, wilde ze iets doen met dieren en het liefst buiten zijn. Ze koos voor een opleiding tot milieukundige in Deventer en specialiseerde zich later met extra sociologie- en milieurechtvakken in Wageningen en Amsterdam. Tijdens haar studie bracht ze een jaar door met onderzoek in India, waar ze zich richtte op vrouwen die onder extreme en droge omstandigheden leefden. De vrouwen hadden geen voedsel en geen water, en bivakkeerde in barre leefomstandigheden. Saskia deed het onderzoek voor de landelijke Indiawerkgroep uit Nederland en uiteindelijk was de vraag of een gelieerde Indiase NGO een bijdrage kon leveren waardoor de vrouwen samen de krachten konden bundelen om voorzieningen te ontwikkelen die hun kans op leven verder liet toenemen.

Carrière

Met een rijke ervaring in managementfuncties binnen de publieke sector, blinkt Saskia Borgers uit in het verbinden van politiek/bestuur en de samenleving, zodat er minimaal energieverlies ontstaat van mensen en middelen. Op dit moment is Saskia werkzaam bij Roel&Jasper, waar ze gemeenten en besturen begeleidt bij evaluaties. Haar taken omvatten voornamelijk selectieprocessen voor zowel profit- als non-profitorganisaties, het geven van trainingen en organisatieadvies. Daarnaast is ze actief bij FAMO.org in de raad van advies, waar ze met het bestuur overlegt over belangrijke kwesties voor de toekomst van de vereniging.

Saskia Borgers is ook voorgedragen als nieuwe Dijkgraaf Waterschap van de provincie Limburg. Naar verwachting zal ze in het eerste kwartaal van 2024 bij Koninklijk besluit worden benoemd voor deze functie.

Nevenfuncties

Saskia Borgers is een milieukundige met een passie tot het verbinden van mensen. Ze heeft deze richting ooit gekozen om een duurzame bijdrage te leveren aan de samenleving. De bijdrage moet zorgen voor een veilig en gezonde leefomgeving. Een gezonde leefomgeving bestaat voor haar onder meer uit goede leefomstandigheden zoals: een dak boven je hoofd, het hebben van werk, gedegen onderwijs en een goede gezondheid waar de fysieke leefomgeving een bijdrage aan levert. Daarom heeft ze gekozen voor een nevenfunctie bij Stichting Steenbreek waar ze in het organisatieteam als penningmeester zit en zorgt voor vergroening in alle steden. Dit initiatief is uitgegroeid tot de stichting dat het vandaag is. Ze is hier nu 1 jaar actief. Tevens is Saskia Borgers werkzaam in de raadt van commissarissen bij PRO Bedrijven en is ze voorzitter.

Persoonlijk

Saskia Borgers is geboren in de plaats Geleen, gelegen in Zuid-Limburg. Ze groeit op in Zevenaar, waar ze tot haar twintigste woont. Op dit moment woont ze in een klein dorpje in Noord-Holland: Spierdijk. Ze woont daar op een landelijke boerderij samen met haar partner André en een aantal huisdieren. Als echte Bourgondiër en liefhebber van Italië geniet ze van wandelingen in het buitenland, vooral in Italië en Frankrijk. Zowel verre reizen als ontspannen tochten op haar motor behoren tot haar favoriete manieren om van het leven te genieten.

Terug naar boven