Saskia Borgers

Saskia Borgers is milieukundige. Ze werkt als interim-manager in verschillende politiek bestuurlijke organisaties. Met haar strategisch inzicht helpt ze vastgelopen organisaties weer terug naar de basis, zodat de organisatie weer doet waarvoor ze zijn opgericht en successen bereikt kunnen worden.

Opleiding

Voordat Saskia Borgers begon met studeren, wilde ze iets doen met dieren en het liefst buiten zijn. Ze koos voor een opleiding tot milieukundige in Deventer en specialiseerde zich later met extra sociologie- en milieurechtvakken in Wageningen en Amsterdam. Tijdens haar studie heeft ze een jaar onderzoek gedaan in India. Ze deed onderzoek naar vrouwen in zeer extreme en droge omstandigheden. De vrouwen hadden geen voedsel en geen water, en bivakkeerde in barre leefomstandigheden. Ze deed het onderzoek voor de landelijke Indiawerkgroep uit Nederland en uiteindelijk was de vraag of een gelieerde Indiase NGO een bijdrage kon leveren waardoor de vrouwen samen de krachten konden bundelen om voorzieningen te ontwikkelen die hun kans op leven verder liet toenemen.

Carrière

Saskia Borgers heeft veel managementfuncties gehad binnen de publieke sector. Haar kracht ligt in het bij elkaar brengen van politiek/bestuur en wensen uit de samenleving, zodat er minimaal energieverlies ontstaat van mensen en middelen. Op dit moment is Saskia Borgers een interim-manager en begeleidt ze vastgelopen organisaties, zoals niet gelukte fusies of bepaalde taakstellingen die doorgevoerd moeten worden. Haar werkervaring heeft haar inzicht gegeven hoe politiek-bestuurlijke organisaties werken. Haar belangrijkste les is dat niets zo veranderlijk is als de politieke omgeving.

Nevenfuncties

Saskia Borgers is een milieukundige met een passie tot het verbinden van mensen. Ze heeft deze richting ooit gekozen om een duurzame bijdrage te leveren aan de samenleving. De bijdrage moet zorgen voor een veilig en gezonde leefomgeving. Een gezonde leefomgeving bestaat voor haar onder meer uit goede leefomstandigheden zoals: een dak boven je hoofd, het hebben van werk, gedegen onderwijs en een goede gezondheid waar de fysieke leefomgeving een bijdrage aan levert. Daarom heeft ze gekozen voor een nevenfunctie bij Stichting Surplus, een stichting waar vijfentwintig scholen bij aangesloten zijn. Tevens is Saskia Borgers Audit Commissielid bij Noorderkwartier N.V.. Het Noorderkwartier helpt mensen aan beschut werk. Ook is ze scout van jong talent in de publieke sector en bestuurslid van duinbehoud.

Persoonlijk

Saskia Borgers is geboren in de plaats Geleen, gelegen in Zuid-Limburg. Ze groeit op in Zevenaar, waar ze tot haar twintigste woont. Op dit moment woont ze in een klein dorpje in Noord-Holland: Spierdijk. Ze woont daar op een landelijke boerderij samen met haar partner André en een aantal huisdieren. Saskia Borgers is een echte Bourgondiër en liefhebber van Italië. Ze houdt van wandelen en gaat vaak met vriendinnen er op uit om te wandelen in Italië of Frankrijk. Met haar partner reist ze graagmaakt ze ook graag verre reizen,soms ver van huis maar helemaal prima als het dichtbij is, en lekker thuis bij het huis en met haar motor door de natuur te toeren.

Terug naar boven