Otto Cornelissen

Otto Cornelissen is mede-eigenaar van SI Labour Services, een bedrijf dat zich richt op de nichemarkt steigerbouw en isolatiewerk in de petrochemische industrie. Daarvoor deed hij onder andere ervaring op in de uitzendbranche, in een verpakking- en handelsbedrijf en in de horeca.

Brede kennis en ervaring

Otto Cornelissen heeft in zijn loopbaan brede kennis opgedaan, waarin zijn passie om te ondernemen elke keer naar voren kwam. Op jonge leeftijd begon hij met een eigen horecaonderneming, een kwalitaria. Na vijf jaar stopte hij hiermee en gooide het over een andere boeg; hij ging aan de slag bij een droogbloemenbedrijf, waar hij zich opwerkte van magazijnbediende tot bedrijfsleider. Vervolgens is hij ergens anders aan de slag gegaan, waar hij een functie als leidinggevende bij een groenteveiling kreeg. Ook hier werkte hij zich op en mocht zich uiteindelijk directeur noemen van een verpakkings- en handelsbedrijf.

OTTO Work Force

Binnen het verpakkings- en handelsbedrijf kreeg Otto Cornelissen te maken met personeelstekort. Dat zorgde ervoor dat het bij hem weer begon te kriebelen om te gaan ondernemen. “Bij mij ontstond het idee om personeel niet uit Nederland te halen, maar uit Polen. Dit wilde ik graag doen vanuit mijn eigen nieuw op te zetten onderneming.” In eerste instantie leek het idee om werknemers uit Polen te halen illegaal, maar Otto Cornelissen wilde dit goed onderzoeken. “In samenwerking met accountantskantoren ben ik dit gaan uitzoeken en hebben we gekeken naar wat hierin de mogelijkheden waren. Uiteindelijk zag ik kansen en ben ik eind 1999 OTTO Work Force gestart.” Met OTTO Werkt haalde Otto Cornelissen werknemers uit Polen. Hiermee was hij een van de eersten die legaal personeel uit Polen haalde om in Nederland te werken. Binnen een korte periode weet Otto het bedrijf succesvol te maken. “Gaandeweg voegden zich nog een aantal partners toe aan het bedrijf en runden we het bedrijf samen. Uiteindelijk bleken onze visies niet overeen te komen en ben ik in 2005 uit het bedrijf gestapt.”

Recruitmentapparatuur

Otto Cornelissen werkte naast zijn eigen onderneming nog altijd bij het verpakkings- en handelsbedrijf. Dit zette hij ook voort nadat hij uit OTTO Werkt stapte, maar het ondernemersgevoel bleef. “Ik had veel geleerd van het opzetten en runnen van een uitzendbureau en met die kennis en ervaring zette ik een recruitmentapparaat op.” Met het recruitmentapparaat kon hij recruitmentkantoren starten in diverse landen, zoals Tsjechië, Slowakije, Polen en Hongarije. Met deze apparatuur zorgde hij ervoor dat deze kantoren mensen kunnen rekruteren voor uitzendbureaus die zelf geen recruitmenttools in het buitenland hebben. Nog altijd wordt deze apparatuur door verschillende uitzendbureaus gebruikt.

SI Labour Services

Op dit moment focust Otto Cornelissen zich voornamelijk op zijn bedrijf SI Labour Services. Dit bedrijf is gespecialiseerd in steigerbouw en isolatiewerk in de petrochemische industrie. Dit betreft een nichemarkt, want het gaat hier niet om de standaard steigerbouw en isolatiewerk. De expertise van het bedrijf ligt bij het bouwen van metershoge steigers die worden gebruikt in petrochemische industrie. “Ons bedrijf bestaat uit drie werkmaatschappijen waarmee we ons richten op Nederland én België. Mijn doel is om het bedrijf te stabiliseren en het vervolgens naar een hoger niveau te tillen.”

Terug naar boven