Ole van der Straaten

Ole van der Straaten is eigenaar van Young President Coach, hiermee adviseert en stimuleert hij jonge bedrijven en neemt ook een belang in deze bedrijven. Vanuit zijn bedrijf ZEAL geeft hij zesmaandelijkse trainingen aan bedrijven.

Ambitie

Voordat Ole van der Straaten begon met studeren, had hij zelf nog niet echt voor ogen wat zijn ambitie was. Hij koos daarom voor een studie rechten omdat zijn beide ouders ook rechten hebben gestudeerd. Al vrij snel kwam hij erachter dat deze studie niet bij hem paste, maar hij wilde de studie ook niet opgeven. Hij maakte daarom netjes zijn studie af en behaalde in 1979 zijn doctoraal. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij een interesse in de commercie en besloot hij het bedrijfsleven en de wijde wereld in te gaan.

Carrière

Na zijn studie is Ole van der Straaten nog twee jaar in militaire dienst geweest en in 1981 startte hij als marketingtrainee bij Unilever, het begin van zijn negentienjarige loopbaan bij Unilever. In 1988 werd Ole van der Straaten General Manager van een dochterbedrijf in toiletartikelen van Unilever, hij mocht het bedrijf vanaf de grond aan opbouwen. In 1990 kon hij aan de slag bij Unilever op de Filipijnen, waar hij Chairman werd. En vijf jaar later vervolgde hij zijn carrière bij Unilever in Mexico. Ook hier werd hij Chairman en zorgde ervoor dat Unilever Mexico binnen vier jaar financieel gezond werd. In 1995 vertrok Ole van der Straaten weer naar Nederland, waar hij in Rotterdam de functie als Senior Vice President Icecream Category vervulde. Uiteindelijk bleek deze functie te strategisch, terwijl Ole van der Straaten meer voldoening haalt uit operationele functies. Hij voelde zich niet meer gelukkig binnen deze functie en besloot weg te gaan bij Unilever. In 2000 nam hij afscheid van Unilever en ging aan de slag als CEO van Laurus, een fusie van meerdere supermarktformules. Zijn taak was om het bedrijf efficiënter in te richten en meer winst te laten maken. Helaas vielen de resultaten tegen en werd Ole van der Straaten na een jaar ontslagen.

Ondernemerschap

Ondanks de slechte resultaten met een ontslag als gevolg, is Ole van der Straaten blij geweest met de keuze die hij heeft gemaakt om te vertrekken bij Unilever en te starten bij Laurus. Hij kon zich weer verder ontwikkelen en ontdekte dat het samenwerken met de politiek binnen een organisatie niets voor hem bleek te zijn. Naast zijn werkzaamheden startte hij met het coachen van jonge bedrijven en ontdekte hij dat hij dat echt leuk vindt. Met zijn eigen bedrijf Young President Coach adviseert en coacht hij jonge ondernemers en neemt ook een belang in het bedrijf. Tevens traint hij bedrijven die betere resultaten willen halen met een zesmaandelijkse module. Dit doet hij vanuit zijn bedrijf ZEAL. Deze werkzaamheden bevallen hem zo goed, dat hij voorlopig nog niet met pensioen wil en dit wil blijven doen totdat hij niet meer kan.

Persoonlijk

Ole van der Straaten (3 september 1955) groeit op in Den Haag. Tegenwoordig woont hij gedeeltelijk in Zeeland en gedeeltelijk in Amsterdam. Hij heeft vier kinderen (drie zoons en een dochter) gekregen met zijn vrouw, die helaas overleden is. Als weduwnaar kan hij zich volledig richten op zijn bedrijf. In zijn vrije tijd reist hij graag, ook met zijn kinderen. Hij bezoekt graag de landen waar hij voor Unilever heeft gewoond, maar maakt ook regelmatig een stedentrip. Zijn hobby’s bestaan uit het maken van lange strandwandelingen in Zeeland, musea bezoeken en lezen.

Terug naar boven