Henny Pelsers

Henny Pelsers (25 juli 1959, Heerlen) houdt zich bezig met het ontwikkelen en bouwen van solarparken. Hij is eigenaar van NaGa Solar en aandeelhouder van F&S Solar. Met als doelgroep institutionele beleggers kan hij op hoog detail- en kwaliteitsniveau werken.

Carrière

Henny Pelsers begint zijn carrière bij de ABN AMRO Bank . Na vijf jaar daar werkzaam te zijn geweest, gaat hij aan de slag bij de Banque Nationale de Paris in Amsterdam. Vervolgens maakt hij kennis met Citco Trust Services in Amsterdam, hiervoor werkt hij een tijdje in Amsterdam en op de Britse Maagdeneilanden. Kort daarna begint Henny Pelsers met zijn eigen trustbedrijf: Bayard Trust. Het bedrijf wordt uitgebouwd in meerdere landen tot een groep, die vervolgens gefuseerd wordt met Insinger de Beaufort, een Amsterdamse bank. Samen bereiken ze onder de naam Insinger een Luxemburgse beursnotering. Henny Pelsers zit nog even in het bestuur van Insinger, maar stapt er na een paar jaar uit om weer een nieuwe trustgroep te beginnen: Global Trust. Na anderhalf jaar fuseerde dit bedrijf met Amicorp Trust, een internationale trustgroep. Ook hier zit Henny Pelsers een paar jaar in de Raad van Bestuur. Uiteindelijk besluit hij te stoppen met zijn trustactiviteiten omdat er groeiende maatschappelijke weerstand ontstaat tegen trustactiviteiten.

Vervolgens doet Henny Pelsers verschillende investeringen in bedrijven in diverse sectoren. Hij is onder andere aandeelhouder geweest in de luchtvaart, bij accountantskantoren, bij medische technologiebedrijven, computergaming bedrijven en een groep innovatieve bedrijven actief in de duurzame energie sector.Tevens was hij mede-bestuurder en commissaris bij diverse binnen en buitenlandse beursgenoteerde ondernemingen. De hoofdactiviteit van Henny Pelsers is op dit moment het ontwikkelen en bouwen van solarparken samen met andere bedrijven. Dit doet hij samen met o.a. F&S Solar Holding, , en deels vanuit zijn eigen onderneming NaGa Solar.

Nevenactiviteiten

Als lid van de Lions Club International, een club die de goede doelen belangeloos steunt, organiseert hij verschillende activiteiten. Ook vanuit NaGa Solar steunt hij maatschappelijke initiatieven. Tevens is Henny Pelsers twintig jaar penningsmeester geweest bij Stichting Kinderopvang Ubbeltje .

Persoonlijk

De kracht van Henny Pelsers ligt onder andere in zijn brede oriëntatie en zijn internationale netwerk. Met zijn financiële en juridische achtergrond weet hij als geen ander hoe hij de overname van een bedrijf kan realiseren en een complexe transactie tot een goede afronding te brengen. Hij heeft dit vele malen gedaan, zowel voor zichzelf als voor andere organisaties. Het geeft Henny Pelsers voldoening om gemotiveerd met een team mensen bezig te zijn en een organisatie economische succesvol te laten worden.

Terug naar boven