Marten Lutgendorff

Marten Lutgendorff is geboren en getogen in Enschede en woont momenteel in Emmen. Hij is vader van drie volwassen kinderen en is inmiddels ook opa van drie kleinkinderen.

Loopbaan

Na jaren van bestuurlijke ervaring als manager en directeur bij diverse zorginstellingen is hij momenteel actief als zelfstandig consultant in de zorg, onder meer voor Stichting Pionierzorg. Deze stichting is gevestigd in Emmen. Met deze stichting legt Marten de verbinding tussen de intensieve begeleiding van jongeren en het management.

Al vrij snel wist Marten dat hij erg graag in de zorgsector wilde werken. Door een toevallige sollicitatie via een kennis is hij daadwerkelijk in dit vakgebied komen te werken en sindsdien heeft hij ook nooit meer afstand van genomen. Hij is echter niet direct na zijn studie in de zorg terechtgekomen. Toen zijn kinderen net geboren waren heeft hij als kok gewerkt. Deze baan was erg goed te combineren met zijn jonge gezin. Daarnaast is Marten beroepsmuzikant geweest in diverse bands voor hij zijn carrière in de zorg startte. Hij deed ervaring op in de zeer intensieve behandelinrichtingen als maatschappelijk werker. Vanuit de functie van medewerker op de vloer is hij doorgegroeid naar diverse managersfuncties. Dankzij zijn ervaringen uit het verleden als sociaal raadslid en manager schoolgericht maatschappelijk werk, paste de functie in het management hem zeer goed.
De Stichting Pionierzorg, waar Marten momenteel werkzaam is, biedt zorg aan jongeren met gedragsproblemen en jongeren met een licht verstandelijke beperking. Volgens Marten Lutgendorff vallen veel jongeren tussen de wal en het schip door meervoudige problematiek. Deze jongeren verdienen een eerlijke kans op een plek binnen de maatschappij waarin zij optimaal tot hun recht komen en hun talenten kunnen ontplooien en dat is het doel van Stichting Pionierzorg. De Stichting werkt samen met andere hulpverleningsinstellingen, maar ook met het bedrijfsleven om deze doelen te behalen.

Muziek

Marten Lutgendorff is al sinds jaar en dag muzikant. Hij speelt basgitaar, gitaar en drums en heeft dit zichzelf aangeleerd. Voordat zijn huidige loopbaan aanving verdiende Marten zelfs de kost met de muziek. In 1982 is hij de NOBO’s Bluesband begonnen en daarnaast is heeft hij de Alpha showband opgericht.

Terug naar boven