Jurgen van Breukelen

Jurgen van Breukelen heeft ervaring met besturen, adviseren, toezichthouden en investeren. Momenteel is hij voorzitter van de (internationale) Board of Directors van het internationale telecommunicatiebedrijf The Altice Group. Daarnaast bekleedt Jurgen van Breukelen nog drie andere functies. Hij is namelijk tevens senior adviser bij Permira Advisers LLP en senior adviser bij Barclays Bank PLC. Tot slot is hij ook Chairman van Bosal. De afgelopen twee jaar was hij tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen van afvalverwerker Van Gansewinkel Groep, hetgeen uiteindelijk is verkocht aan het Britse Shanks Group PLC (thans Renewi PLC).

Loopbaan

Voordat Jurgen van Breukelen voorzitter van de Board of Directors van The Altice Group werd, heeft hij ervaring opgedaan bij KPMG en heeft daar diverse functies bekleed. Jurgen van Breukelen was sinds 2012 CEO van de Nederlandse tak van KPMG, tot hij in 2015 besloot terug te treden bij KPMG. Hij was op dat moment ook een lid van de Global Executive Team, lid van de EMA (Europe, Middle East and Asia) Board en de Global Board, allen van KPMG International.
Voordat Jurgen van Breukelen CEO werd van KPMG Nederland, was hij tussen 2011 en 2012 COO van de Raad van Bestuur van KPMG Nederland. Tussen 2007 en 2011 was hij lid van dezelfde Raad van Bestuur, en werkzaam bij KPMG als Head of Advisory en als Head of Clients & Markets. Daarvoor, tussen 2003 en 2007, was Jurgen van Breukelen de voorzitter van de Corporate Finance afdeling van KPMG. Jurgen van Breukelen trad in 1994 in dienst bij KPMG, waar hij startte op de Corporate Finance afdeling.
Bewonderenswaardig is dat Jurgen van Breukelen in 2000 partner werd bij KPMG. Gezien hij destijds nog maar 31 jaar oud was, maakte hem dit de jongste partner ooit bij KPMG.

Opleiding

Jurgen van Breukelen studeerde Bedrijfseconomie in Rotterdam aan de Erasmus Universiteit. Hij ondernam naast zijn studie nog allerlei extra curriculaire activiteiten, zoals een student-assistentschap bij de vakgroep Finance & Investment. Tevens is hij op uitwisseling geweest naar Hofstra University in New York en heeft hij ook vakken gedoceerd aan de Shanghai University of Engineering Science. Na het behalen van zijn masterdiploma, heeft Jurgen van Breukelen zijn dienstplicht vervuld en was hij 2e luitenant bij de Koninklijke Landmacht.
Later, in 2007, heeft Jurgen van Breukelen ook met succes de programma’s ‘Leading Professional Services Firms’ aan Harvard Business School en ‘KPMG Chairman’s 25 Leadership Program for global high potential executives’ aan de INSEAD doorlopen.

Terug naar boven