Eric Roks

Over Eric Roks

Eric Roks is een ervaren belastingadviseur met jarenlange ervaring in niet alleen het nationale belastingrecht, maar tevens in het internationale belastingrecht. Inmiddels zit Eric Roks meer dan dertig jaar in het vak. Eric Roks werkt vanuit zijn eigen adviesbureau: Drs. E.C.N. Roks Belastingadviseur B.V. Bovendien is hij verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam als universitair docent.

Carrière

Onmiddellijk na het behalen van zijn doctoraal examen fiscale economie, in 1980, trad Eric Roks in dienst bij Loyens & Loeff als belastingadviseur en bleef hier lange tijd werkzaam. Tot 1983 werkte hij op het kantoor van Loyens & Loeff in Rotterdam en later ook op de vestiging in Breda. Tijdens die periode, is hij ook een tijd gedetacheerd geweest naar het kantoor van Loyens & Loeff op Curaçao.
In 1990 besloot Eric Roks te vertrekken bij Loyens & Loeff ging hij werken bij BDO CampsObers. Na twee jaar werd hij daar al tot equity-partner benoemd. Tijdens de eerste negen jaar bij BDO CampsObers werkte Eric Roks op het kantoor in Roosendaal. Hier hield hij zich met name bezig met de ‘Neder-Belgen’ praktijk’. In 1999 verhuisde hij naar het kantoor van BDO CampsObers in Rotterdam. Vanaf deze periode was hij voornamelijk verantwoordelijk voor het aansturen en het doen groeien van de nieuwe International Tax Services-afdeling op dit kantoor.
Tot aan 2009 was Eric Roks verbonden aan BDO CampsObers. Sinds 2009 houdt hij zich full time bezig met zijn eigen kantoor, Drs. E.C.N. Roks Belastingadviseur B.V./ Roks-Tax.

Nevenactiviteiten

Naast de directe werkzaamheden voor zijn eigen belastingadviesbureau, is hij tevens universitair docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Al sinds 2011 maakt hij deel uit van de Capaciteitsgroep Fiscaal Recht aldaar. Als gastdocent doceert hij het vak Internationale Concerns en is hij tevens scriptiebegeleider van studenten in de master-fase van de opleiding Fiscaal Recht. Ook is hij lid van de examencommissie van deze masteropleiding.
Lesgeven is Eric Roks niet vreemd. In de jaren ’90 doceerde hij reeds bij de Stichting Opleiding Belastingadviseurs over zijn vakgebied. Ook heeft hij jarenlang gedoceerd voor Kluwer Seminars.

Studie

Eric Roks studeerde Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1980 wist hij hier met succes zijn doctoraalexamen te behalen. Naast zijn studie was Eric Roks actief bij Sanctus Laurentius, een studie vereniging, en lid van het Fiscaal Economisch Dispuut, de studievereniging voor fiscaal recht van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Terug naar boven