Charles Geerts

Charles Geerts (1943) is Amsterdammer in hart en nieren en begon zijn loopbaan op de Amsterdamse Dappermarkt in Amsterdam Oost. Charles Geerts heeft op deze bekende markt een eigen groente- en fruitkraam gehad. Toen hij de pensioengerechtigde leeftijd behaalde en zijn zakelijke activiteiten in omvang afnamen is Charles Geerts zich meer en meer gaan toeleggen op het ontwikkelen van maatschappelijke projecten. Naast de projecten die hij ondersteunt verleent hij aan meerdere goede doelen zijn steun.

Loopbaan

Na een aantal jaar als marktkoopman te hebben gewerkt, begon Charles Geerts een postorderbedrijf, mede vanwege het feit dat deze in de jaren ’80 uit Amerika naar Nederland overgewaaide trend een enorm succes bleek. Met dit postorderbedrijf boekte Charles Geerts zeer grote successen en zodoende kon hij begin jaren ’90 een groot aantal panden aanschaffen en een vastgoed- en handelsonderneming beginnen.

Stichting Vrienden van Ol Lentille

Charles Geerts ondersteunt, sinds 2010 via Stichting Vrienden van Ol Lentille, de ontwikkeling van scholen voor kinderen in Kenia vlakbij Nanyuki in het Laikipia District. Middels deze stichting helpt hij vele kinderen uit deze omgeving en daarmee ook hun ouders. Voor Ol Lentille zijn meerdere trustees werkzaam om de doelen die Charles Geerts heeft gesteld te kunnen behalen. Zo worden de scholen continu uitgebreid, om steeds meer kinderen naar school te kunnen laten gaan.

MRIdian

Naast dit educatieve project steunt Charles Geerts de ontwikkeling van een nieuw bestralingsapparaat voor de bestrijding van kankercellen. Het VUmc heeft ervoor gezorgd dat deze bestralingsmethode naar Nederland is gekomen. Dankzij meerdere financiële partners heeft het VUmc de realisatie van het project kunnen bewerkstelligen. Vele patiënten met ernstige vormen van kanker krijgen met dit nieuwe apparaat een vernieuwde kans op de genezing van kanker.

Terug naar boven