Julio Rosier

Julio Rosier is eigenaar van de website waterontharder.com en verkoopt de Amfa4000, een systeem dat ervoor zorgt dat er geen kalkaanslag ontstaat.

Van de Amfa naar de Amfa4000

Na zijn studie Bedrijfskundige Informatica gaat Julio Rosier voor zijn vader werken. Zijn vader is de bedenker van de Amfa, de voorloper van de Amfa4000. “Omdat ik wel wat IT-kennis heb, heb ik toen een website gebouwd voor de Amfa. Ik zorgde ervoor dat de website hoog in Google verscheen, dit zorgde weer voor naamsbekendheid.” Het bedrijf maakte een groei door en Julio Rosier verbeterde het apparaat, wat resulteerde in de Amfa4000 en dat bleek succesvol. “Door het succes werd ik benaderd het apparaat te presenteren in een televisieprogramma. Het kostte geld en ik wilde niet graag op televisie, dus heb ik het afgewezen. Toen ik voor een tweede keer werd gevraagd, heb ik het weer afgeslagen. Bij de derde keer ben ik gaan nadenken. Ik dacht: misschien verkopen we een paar Amfa’s en daarnaast kunnen we op onze website vermelden dat we op televisie zijn geweest.” Uiteindelijk een goede keuze, want de Amfa4000 kreeg meer naamsbekendheid en werd steeds meer verkocht.

Meer dan honderd medewerkers betrokken bij de Amfa4000

Inmiddels is de Amfa4000 uitgegroeid tot een succesvol product. In het bedrijf werken vier mensen, maar in totaal zijn er zo’n honderd mensen direct en indirect betrokken. “We besteden de marketing en de logistiek bijvoorbeeld uit, hier zijn veel medewerkers bij betrokken.” Julio Rosier stuurt alle divisies aan. De developers die de website onderhouden, de klantenservice, de marketing en de logistieke partners. “Naast dat we de marketing uitbesteden, hou ik mij ook bezig met marketing. Ik kijk bijvoorbeeld naar nieuwe markten. Omdat we merken dat een televisie-uitzending toch wel veel effect heeft, kiezen we vaker voor een tv-opname. Het contact met televisieproducenten onderhoud ik zelf en ik blijf ook het gezicht van de Amfa4000.”

Passie voor reizen

Julio Rosier houdt van reizen. Het voordeel van zijn werk is dat hij veel werkzaamheden op afstand en online kan uitvoeren. Hij werkt dus ook regelmatig vanuit het buitenland. “Door de coronapandemie zijn we veel gaan thuiswerken. Veel afspraken verliepen via Zoom, dus toen dacht ik: hoe mooi zou het zijn als ik mijn werk vanaf een zonnig land kan uitvoeren? Ik kom nog regelmatig terug in Nederland. En dan vind ik het ook leuk om nog die fysieke afspraken te doen.” Deze manier, werken vanuit het buitenland gecombineerd met Nederland, kenmerkt ook de werkwijze van Julio Rosier. “Ik kan alleen hard werken als ik mijn eigen vrijheid heb en zelf kan bepalen waar ik kan gaan en staan waar ik wil. Ik ben misschien ook wel te eigenwijs om voor een baas te werken.”

Terug naar boven