Jorgen Bakker

Jorgen Bakker is de oprichter en directeur van J. Bakker Holding. Onderdeel hiervan zijn tevens Reijckeroordt BV en Cap Living. Met zijn ondernemingen investeert en belegt Jorgen Bakker in vastgoed, en bovendien ontwikkelt hij met Cap Living residentieel en commercieel vastgoed.

Opleiding en loopbaan

Het leiderschap en ondernemerschap zat altijd al in het bloed van Jorgen Bakker. Terwijl hij nog rechten studeerde aan de Universiteit van Amsterdam, begon hij zijn eerste onderneming, namelijk Students for Students. Dit was een uitzendbureau dat zich specifiek op studenten en starters richtte. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij echter ook nog een andere interesse: het vastgoed. Uiteindelijk besloot hij hier zich volledig op toe te leggen en richtte samen met George van der Vlugt Cap Living op, tezamen met het moederbedrijf Capital Group Amsterdam BV en Reijckeroordt BV. Na enige tijd besloten Jorgen Bakker en George van der Vlugt de samenwerking te stoppen. Jorgen Bakker bleef toen directeur van Cap Living en Reijckeroordt BV, welke daarna onderdeel werden van zijn eigen onderneming J. Bakker Holding.

Cap Living

Cap Living doet aan het beleggen in vastgoed en projectontwikkeling. Bij de projecten die zij doet, richt Cap Living zich voornamelijk op het renoveren van met name monumentaal onroerend goed in Amsterdam en omgeving, van zowel commerciële als residentiele aard.
Kenmerkend voor de projecten die Cap Living in haar portfolio heeft is dat zij de veelal monumentale en historische panden renoveert tot luxe panden, waarbij ook het oorspronkelijke karakter van het pand intact blijft. Doordat zij met enkel bijzonder onroerend goed werkt en deze tot luxe panden renoveert, is elk project voor Cap Living uniek. Vanwege deze reden investeert zij ook maar in een zeer beperkt aantal projecten per jaar.

Persoonlijk

Jorgen Bakker is geboren in Vlaardingen op 15 februari 1970. Hier bracht hij een deel van zijn jeugd door, tot het gezin naar Hummelo en Keppel verhuisde. Tegen de tijd dat Jorgen Bakker naar de middelbare school ging, verhuisde het gezin opnieuw, dit keer naar Bergen (Noord-Holland).
Momenteel is Jorgen Bakker al sinds november 2010 gelukkig getrouwd en heeft een dochter. Wanneer hij niet aan het werk is brengt hij vanzelfsprekend graag tijd door met zijn dochter. Daarnaast sport hij graag, kijkt hij graag een film of serie, leest hij een goed boek of gaat op reis.

Terug naar boven