Joost Niederer

Joost Niederer is academisch geschoold, bedrijfseconomie, register controller en mr. financieel recht. Hij heeft twee ondernemingen opgericht op het gebied van business controlling en finance management. Daarnaast heeft hij veel werkervaring opgedaan op het gebied van controlling en projectbeheersing, voornamelijk in de bouw en de industrie. Tevens is Joost Niederer actief en professioneel belegger en beheert hij verhuurbaar onroerend goed.

Werkervaring

Toen Joost Niederer begon met zijn studie Bedrijfseconomie, wilde hij graag accountant worden. Na zijn studie heeft hij dan ook meerdere financiële functies vervuld bij achtereenvolgens ProRail, GTI, NedTrain, DPD Nederland, Van Geel Legrand, VGZ, LOI, Wolters Kluwer en Grontmij. Hij doet ervaring op bij uiteenlopende bedrijven. Omdat Joost Niederer altijd al geïnteresseerd was in belastingrecht, volgt hij in 2009 een tweejarige studie master Business en Tax Law aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en in 2015 een eenjarige studie Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 2006 begint Joost Niederer voor zichzelf met Interim Control en in 2011 start hij Legal Control op.

Interim Control en Legal Control

Met interim Control vervult Joost Niederer interim klussen op het gebied van financieel management en controlling, Legal Control is een bedrijf dat zich richt op rechtsbijstand en belastingrecht. De algemene werkzaamheden die Joost Niederer uitvoert bestaan onder andere uit het adviseren van bedrijven, het challengen van businesses, juridisch procederen en het managen van financiële afdelingen. Met zijn ondernemingen is hij voornamelijk actief in de bouw- en, vastgoedsector, productie en logistiek en het belastingrecht. Het meest interessante aan zijn werk vindt hij de diversiteit en de inhoud.

Privé

Joost Niederer (24 september 1977) is geboren en getogen in Goes. Later verhuist hij naar Tilburg om bedrijfseconomie te studeren aan de Universiteit. Op dit moment woont hij samen met zijn partner in Helmond. Samen gaan ze graag op wijnvakantie in Portugal, maken ze verre reizen naar onder andere Thailand, China en Japan of gaan ze bergbeklimmen in Oostenrijk. Buiten werk om fitnesst Joost Niederer graag.

Joost Niederer is te omschrijven als daadkrachtig, doortastend, besluitvaardig en gericht op resultaat. Hij is trots op de ondernemingen die hij heeft opgezet en dat hij deze ondernemingen succesvol weet te maken en te behouden. In de toekomst ziet hij zichzelf nog tien jaar werken en daarna hoopt hij te genieten van de inkomsten uit zijn beleggingen.

Terug naar boven