Job Stierman

In 2006 begon Job Stierman aan het ondernemerschap en richtte zijn eigen bedrijf op: Stierman Adviesdiensten BV. Zijn werkzaamheden bestaan uit de advisering en realisering van riskmanagement, governance, en compliance aan voornamelijk bestuur en toezichthouders van de overheid en in de financiële en energiesector. Zijn kwaliteiten liggen bij het analyseren, presteren en overtuigen, en zijn kennis van materie.

Studie

Job Stierman ontwikkelt zich graag. Dit blijkt ook uit het aantal en de verschillende studies die hij heeft gedaan. Na de middelbare school studeerde hij Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ondertussen haalde hij in 1983 zijn lesbevoegdheid voor muziek aan de Universiteit Utrecht. In 1986 rondde hij zijn studie Muziekwetenschappen af. In 1994 sloeg Job Stierman een andere weg in en begon met de opleiding IT Audit aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 1999 volgde hij de opleiding Business Administration (MBA) aan de University of Warwick/Warwick Business School in Engeland. Een paar jaar later startte hij met het masterprogramma Compliance & Risk aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, die hij in 2009 afrondde. In datzelfde jaar behaalde hij een certificaat voor Governance of Enterprise IT van het ISACA IT Governance Institute. In 2013 behaalde hij zijn certificaat Information Security (CISM) bij het ISACA.

Loopbaan

Na zijn studie Muziekwetenschappen begon Job Stierman in 1987 aan zijn eerste baan als systeemprogrammeur bij Volmac. Na vijf jaar ging hij bij Multikabel werken als hoofd IT. Na zijn studie IT Audit begon hij aan een loopbaan als Director Risk Management, eerst bij Arthur Andersen, daarna bij KPMG. Vervolgens werkte hij van 2004 tot 2006 als chief information officer bij Oxxio. Daarna begon hij Stierman Adviesdiensten BV. Naast zijn ondernemerschap is hij ook bestuurslid geweest van ISACA Nederland en IT Governance and Compliance Lead bij Verizon Business.

Persoonlijk

Job Stierman is woonachtig in Amstelveen. Hier woont hij met zijn vrouw. Hij heeft drie kinderen, waarvan de oudste, een meisje, in Londen studeert, de middelste, ook een meisje, aan de Glasgow School of Art studeert en de jongste, een zoon, nog thuis woont. Als kind was zijn hobby pianospelen en nog steeds luistert hij graag naar muziek of bezoekt hij een opera. Ook is hij veel op Texel te vinden, waar hij een tweede huis heeft. Hier heeft hij ook ‘Texel Samen Beter’ opgericht, waarmee hij als vrijwilliger goede en betaalbare zorg realiseert in samenwerking met andere zorgorganisaties.

Terug naar boven