Jerry Langelaar

Jerry Langelaar is ruim vijfentwintig jaar actief in de financiële sector. In 1995 richtte hij Wilgenhaege Groep Holding BV op, waarvan hij nu algemeen directeur is. In deze hoedanigheid is hij ook voorzitter van het Investment Committee. Het Investment Committee bepaalt het strategische beleggingsbeleid van Wilgenhaege. Wilgenhaege is een beleggingsonderneming- en instelling die zich focust op vermogensbeheer, beleggingsproducten, beleggingsfondsen en investeringen in kansrijke (niet-beursgenoteerde) ondernemingen.

Huidige functie

Dagelijks stuurt Jerry Langelaar een team van vijfentwintig werknemers aan en stelt hij de strategie en richting van Wilgenhaege vast. Zijn belangrijkste taken omvatten het bepalen van het beleggingsbeleid en het ontwikkelen van beleggingsproducten. Voor vermogensbeheer durven ze bij Wilgenhaege keuzes te maken voor aandelen van bedrijven waarin zij geloven. Door deze manier van werken, zitten er doorgaans vijftien tot twintig aandelen in de portefeuilles. Tevens probeert Wilgenhaege zich op deze manier te onderscheiden van zijn concurrenten.
Naast vermogensbeheer investeert Jerry Langelaar continu in de ontwikkeling van innovatieve beleggingsproducten.

Loopbaan

Voordat Jerry Langelaar zijn eigen bedrijf oprichtte, heeft hij ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Hij heeft onder meer een managementfunctie gehad bij KLM en hij heeft ervaring opgedaan in het capital management bij het toenmalige Pierson, Heldring & Pierson (nu Mees Pierson). Voordat Jerry Langelaar begon aan zijn carrière, studeerde hij Economie, HTS Werktuigbouwkunde en Bedrijfskunde.

Persoonlijk

In 1963 werd Jerry Langelaar geboren in Amsterdam. Hier heeft hij ook zijn basisschool, middelbare school en studies afgerond. In 1986 trouwde hij met zijn vrouw waarmee hij drie kinderen heeft: een dochter (1988), een zoon (1989) en dochter (1994). In zijn vrije tijd sport hij veel en leest hij graag over de hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen. Die maatschappelijke belangstelling komt ook van pas in het werkveld: de klanten, de werknemers en het dynamische vakgebied vragen om een maatschappelijke interesse. Daarnaast heeft Jerry Langelaar diverse boeken geschreven waaronder “Uw Bedrijf Verkopen” en “Het Pensioen van de Ondernemer – Logisch en Flexibel”.

Terug naar boven