Jacob Broers

Jacob Broers is accountmanager van ITPS (Netherlands) B.V., waar hij tevens medeoprichter en eigenaar van is. Daarnaast is hij actief in een aantal verenigingen van eigenaren van ontroerend goed.

Studies

Jacob Broers heeft, na in militaire dienst te zijn geweest, Civiel Recht gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, Fiscaal Recht aan de Katholieke Universiteit van Brabant en hij heeft zijn Master of Business Administration gehaald aan het Henley Management College in Engeland. Tevens heeft Jacob Broers de opleiding tot belastingadviseur bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs behaald.

Werkervaring

Tijdens zijn studie heeft Jacob Broers de ambitie om bij een bank te gaan werken, maar tijdens een assessment ontdekte hij dat het werken bij een bank niet bij hem past. Omdat het in die periode lastig was om aan een baan te komen, solliciteerde hij op meerdere functies. Uiteindelijk kwam hij bij een advocatenkantoor in Amsterdam terecht. Daarna kreeg hij een baan bij een belastingadvieskantoor in Breda. In 1990 kwam hij terecht bij een trustkantoor in Amsterdam door een vriend die daar werkte. In de jaren erna deed Jacob Broers werkervaring op bij verschillende trustkantoren in Amsterdam.

In 1997 besluit hij samen met John Willekes MacDonald, die hij kent van zijn tijd in militaire dienst, een belastingadvieskantoor op te zetten. Een jaar later richten ze ITPS (Netherlands) B.V. op en houden ze zich bezig met het fiscaal structureren van internationale investeringen. In de afgelopen twintig jaar bouwen ze het bedrijf uit tot een internationale onderneming met trustkantoren in tien verschillende landen. Binnen ITPS (Netherlands) B.V. is Jacob Broers accountmanager.

Nevenactiviteiten

Jacob Broers zit in een aantal verenigingen van eigenaren van ontroerend goed, zoals appartementen en bedrijfscomplexen. Ook houdt Jacob Broers zich veel bezig met fotografie en muziek. Het fotograferen van natuur tijdens het wandelen met de hond is begonnen als hobby, maar wellicht ontwikkelt zich dat de komende jaren. Ook houdt Jacob Broers zich bezig met muziek, over een paar maanden komt zelfs zijn eerste cd uit.

Persoonlijk

Op 21 november 1962 wordt Jacob Broers geboren in Nieuwer-Amstel. Voor zijn studie en werk woont hij op verschillende plekken in Nederland. Al ligt zijn hart in Amsterdam, hij woont al twintig jaar in Waddinxveen samen met zijn vrouw en kinderen. Ze hebben drie kinderen, twee zoons en een dochter. In de ochtend en avond wandelt Jacob Broers graag en neemt hij zijn camera mee. Ook gaat hij graag varen op de Reeuwijkse Plassen.

Terug naar boven