Gerrit Vrieze

Gerrit Vrieze is medisch coördinator bij EMS 24-7, een Duits bedrijf dat zieke mensen medisch vervoert, zowel over de weg als in de lucht, ook wel medische repatriëringen genoemd.

EMS 24-7

Wanneer je bij ziekte of een ongeval vervoerd moet worden, dan is dat soms lastig via de reguliere weg. Bijvoorbeeld omdat er geen medische begeleiding is of omdat je niet meer in staat bent om bijvoorbeeld zittend te reizen. In dat geval kun je EMS 24-7 inschakelen voor professionele medische repatriëring. Gerrit Vrieze: “We maken gebruik van drie verschillende manieren van transport. EMS 24-7 heeft eigen ambulances die zijn ingericht als mobiele intensive care units. We maken ook gebruik van lijnvluchten, waarbij we dan de mogelijkheid hebben om te vliegen onder medische begeleiding in de business of first class. Of je kunt een stretcher laten inbouwen. Een andere optie is het huren van privéjets, dat zijn vliegende intensive care units waarmee we mensen vervoeren. Daar zitten ook mensen van EMS 24-7 bij.” EMS 24-7 werkt internationaal, vanuit elk land kunnen er mensen gerepatrieerd worden naar elk ander land.

Medisch coördinator

Gerrit Vrieze had altijd al de ambitie om in de zorg te gaan werken en heeft de afgelopen vijftien jaar ervaring opgedaan op het gebied van repatriëring. Als medisch coördinator bij EMS is Gerrit Vrieze verantwoordelijk voor het begeleiden van mensen tijdens de repatriëring: “De zorgaanvraag komt bij mij terecht, ik doe vervolgens de intake en dat filter ik helemaal met een multidisciplinair team. Het multidisciplinair team stuur ik aan en daar ben ik hoofd van. Samen zorgen we ervoor dat die mensen een voorstel van ons krijgen hoe ze dan vervoerd kunnen worden.” Gerrit Vrieze geeft leiding aan het multidisciplinair team en voorziet hen van de juiste adviezen: “Door de jarenlange ervaring weet ik natuurlijk als geen ander hoe je het beste iemand kan vervoeren en op wat voor manier dat het veiligste en snelste gedaan kan worden.”

Dankbaar werk

Gerrit Vrieze vindt zijn werk soms zwaar, maar ook erg dankbaar: “Soms is het best heftig, maar aan de andere kant is het ook heel mooi dat wij als team zo’n wens tot repatriëring in vervulling kunnen laten gaan. Dat geeft veel voldoening en dat is ook de reden dat ik weleens vijftien uur op een dag werk, ik sta altijd voor mensen klaar. Het mooiste van dit werk vind ik dat als ik een repatriëring tot een positief einde kan brengen. Als je de wensen van mensen, in een van de meest moeilijkste situaties van hun leven, kunt vervullen. Er zijn soms mensen die terug willen naar hun eigen land, wetende dat zij daar zullen gaan sterven. Die situaties zijn wel moeilijk en heftig, maar ik ben toch dankbaar dat ik daar aan kan meewerken.”

Terug naar boven