Frank Monstrey

Frank Monstrey heeft verschillende bestuurdersfuncties bekleed. Op dit moment is hij voorzitter van Golfclub The National. Hij is medeoprichter van de golfclub en zijn doel is om golfen naar een ander, moderner niveau te tillen en een jongere doelgroep aan te spreken. Ook is Frank Monstrey voorzitter van Bestuur van Urbion, het vastgoedbedrijf van de familie. Frank Monstrey: “Ik heb niet de dagelijkse leiding, maar ben er wel bij betrokken. Ik ben er al mijn hele carrière mee actief, het is meer een non-executive functie.”

Duurzame energie

Anno 2018 houdt Frank Monstrey zich bezig met Tenerga. Dit bedrijf richtte hij begin 2018 op en specialiseert zich in duurzame energieoplossingen, zoals geothermie. “Geothermie werkt als een soort energiebatterij . Hierbij boren ze een put in de grond waarin warmte of kou wordt opgeslagen en door middel van een pomp weer eruit gehaald kan worden om een gebouw mee te verwarmen of te koelen.” Frank Monstrey pakt Tenerga serieus aan: “In België staat deze activiteit nog in de kinderschoenen, hernieuwbare energie richt zich voornamelijk op zonne- en windenergie. Ik wil geothermie meer bekendheid geven en mensen bewust maken van de voordelen. We gaan ons voornamelijk richten op de zakelijke markt, zoals bedrijfsgebouwen, hotels en ziekenhuizen, en op mede-eigendommen, zoals flats.”

Generale Bank

Frank Monstrey begon zijn carrière bij de Generale Bank van België in Shanghai. Hij werkte een jaar in China en vertrok weer naar België om een opleiding te volgen. Vervolgens werd hij verantwoordelijk voor een vestiging van de bank in Istanbul. Hier deed hij ervaring op op het gebied van corporate finance en project finance. “Deze ervaring heeft ertoe geleid dat ik aan het eind van 1992 de bank verliet en in 1993 met eigen middelen projecten ben gaan ontwikkelen in Turkije. Later breidde deze projecten uit naar omliggende landen zoals Rusland, Wit-Rusland, Kazachstan en Turkmenistan. Het ging om commerciële vastgoedprojecten, zoals kantoren en hotels, maar ook industriële projecten.” Frank Monstrey is vakkundig in projecten voorzien van financieringen. Na tien jaar in Istanbul te hebben gewoond, gaat hij terug naar België, maar hij blijft zijn activiteiten voortzetten in Centraal-Azië.

Overname olie- en gasbedrijf

Frank Monstrey had inmiddels een flink portfolio en heus netwerk opgebouwd, toen hij in 2004 op een klein olie- en gasbedrijfje stuitte. “De eigenaar was niet meer in staat de investering gefinancierd te krijgen. Ik sprak met hem over zijn financieringsbehoefte en deed hem een voorstel om het bedrijf over te nemen.” Frank Monstrey nam het bedrijf over, zette er een investeringsprogramma op en haalde via de banken en de kapitaalmarkten kapitaal op. Uiteindelijk bleek de overname en de investering een succes. “Het project begon als één van vele andere projecten, maar het werd een van de belangrijkste projecten waar ik mee bezig was. Ik zag veel kansen, maar tegelijkertijd nam het ook veel tijd in beslag. Daarom besloot ik om mijn andere activiteiten af te bouwen en me volledig te richten op Nostrum Oil & Gas.” Het harde werken werpt zijn vruchten af, want Frank Monstrey brengt het bedrijf naar de beurs en haalt daar nog meer kapitaal mee op. Tegenwoordig produceert Nostrum Oil & Gas 43.000 vaten per dag. In 2017 verkoopt Frank Monstrey zijn belangen in het bedrijf.

Terug naar boven