Femke Weijtings

Een Sterke Academische Basis

Femke Caroline Weijtens, geboren op 22 Juli 1967 en getogen in Nederland, is een ervaren jurist met een uitgebreide loopbaan in zowel de advocatuur als het bedrijfsleven. Met een achtergrond in rechten aan de Universiteit Utrecht, heeft ze haar expertise ontwikkeld door verschillende leidinggevende rollen te bekleden bij gerenommeerde organisaties. Haar betrokkenheid bij diverse bestuursfuncties getuigt van haar toewijding aan de gemeenschap en het bedrijfsleven.

Carrière en bestuursfuncties

Na haar studie rechten aan de Universiteit Utrecht, begon Femke Caroline Weijtens haar loopbaan als advocaat bij Schut Grosheide in Amsterdam, dat nu bekend staat als DLA Piper. Later bekleedde ze de functie van directeur externe betrekkingen bij Schretlen & co. Haar carrière omvatte ook de rol van executive vice president corporate affairs bij DSM, een toonaangevend chemiebedrijf. Na enkele jaren keerde ze terug naar de advocatuur voordat ze tussen 2017 en 2020 compliance director was bij DAF Trucks (Van Doorne’s Autofabrieken).

Gedurende haar loopbaan heeft Femke Caroline Weijtens verschillende bestuursfuncties bekleed. Ze was van 2006 tot 2009 bestuurslid van de stichting BIELAT, die bijeenkomsten organiseert voor ondernemers in de regio Eindhoven – Aken – Leuven. Van 2007 tot 2009 diende ze als bestuurslid van Stichting Designhuis in Eindhoven en van 2008 tot 2011 van de organisatie van het Storioni Kamermuziekfestival in het Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven.

In 2013 werd Weijtens benoemd tot commissaris bij vastgoedinvesteerder Wereldhave, een functie die ze tot 2016 bekleedde. Op 21 juni 2019 werd ze benoemd als lid van het stichtingsbestuur van Stichting Natuurpark de Efteling.

Leiderschapsstijl: Empathie en Daadkracht

Als bestuurslid wordt Femke gerespecteerd om haar uitgesproken leiderschapsstijl, gekenmerkt door empathie en visie. Ze gelooft in een inclusieve benadering van leiderschap, waarbij ze luistert naar de meningen van haar teamleden en hen aanmoedigt om bij te dragen aan de strategische richting van het bedrijf. Haar vermogen om een inspirerende visie te formuleren en deze effectief te communiceren, motiveert haar team om buitengewone prestaties te leveren en gezamenlijke doelen na te streven.

Een Evenwichtige Levensstijl

Ondanks haar veeleisende professionele leven vindt Femke ook tijd voor ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Buiten het kantoor geniet ze van diverse activiteiten, waaronder reizen, wandelen in de natuur en het bijwonen van culturele evenementen. Ze hecht veel waarde aan haar vrije tijd als een kans om op te laden, nieuwe ervaringen op te doen en in contact te komen met haar passies buiten het werk.

Terug naar boven