Bart van der Kolk

Bart van der Kolk is actief in de vastgoedbranche. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van woningen en winkels in Amsterdam en omstreken. Inmiddels draait Bart van der Kolk al twintig jaar mee in de vastgoedmarkt: “Ik ken de klappen van de zweep.”

Al twintig jaar actief in het vastgoed

In het jaar 2000 maakte Bart van der Kolk kennis met de vastgoedbranche. Eerst vanaf de zijlijn, maar vanaf 2004 heeft hij meerdere vastgoedbedrijven opgericht. Ook is hij aandeelhouder van verschillende vastgoedondernemingen. “Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het adviseren van klanten in de aan- en verkoop van vastgoedobjecten, dit kunnen zowel woningen als winkelpanden zijn. Ik richt me voornamelijk op de omgeving van Amsterdam.” Inmiddels is Bart van der Kolk al twintig jaar actief in de vastgoedbranche en dit doet hij nog steeds met plezier: “Ik ben nu twintig jaar werkzaam in de vastgoedwereld en in de loop der jaren heb ik veel ontwikkelingen meegemaakt. Je ziet de bouwstijl veranderen en alles wordt steeds moderner. Wat ik nu een mooie ontwikkeling vind, is dat we steeds duurzamer gaan bouwen. Huizen worden beter geïsoleerd en er worden steeds meer duurzame en gerecyclede materialen gebruikt. Ook heb ik de laatste crisis goed kunnen doorkomen, de huizenmarkt heeft een flinke klap gehad, dus dat vind ik al een behoorlijke overwinning. Ik heb mijn draai wel gevonden in de vastgoedmarkt. Na al die jaren ken ik de klappen van de zweep en ben ik nog lang niet uitgekeken op mijn werkzaamheden.”

Carrière in de automotivebranche

Bart van der Kolk is niet altijd vastgoedondernemer geweest, hij had als puber een carrière in de autobranche voor ogen. “Na schooltijd heb ik bij verschillende autodealers gewerkt en dat beviel me wel. Daarom koos ik na de middelbare school voor een studie aan de IVA in Driebergen.” De IVA is een particuliere school die opleidingen aanbiedt in de automotivebranche. Hier leerde Bart van der Kolk de commerciële kant van de autobranche. Nadat hij zijn diploma behaalde, kon hij meteen starten bij een BMW-dealer in Alkmaar. Hier vervulde hij verschillende commerciële functies. “Ik bleek goed in mijn werk en klom steeds een stukje hogerop in mijn carrière. Uiteindelijk kon ik directeur worden van meerdere Volvo-dealers in Rotterdam en Haarlem. Die kans heb ik dan ook met beide handen aangegrepen.” In de loop der jaren ontwikkelde Bart van der Kolk een interesse in onroerend goed en in 2000 maakte hij de switch naar het vastgoed.

Terug naar boven