Arthur Peeman

Arthur Peeman is actief in de sector ruimte ontwikkeling. Als regisseur vastgoed- en gebiedsontwikkeling bij de Gemeente Alphen aan den Rijn is hij onder meer verantwoordelijk voor de advisering, regie en realisering van woningbouw en bedrijventerreinen.

Vastgoed- en gebiedsontwikkeling

Nadat Arthur Peeman zijn studie Makelaardij & Taxatieleer heeft voltooid en als erkend Register- Makelaar en Taxateur werkzaam te zijn geweest, wilde hij als generalist een breder inzicht krijgen in de vastgoedketen. Daarvoor heeft hij nog een Master of Real Estate afgerond. Arthur Peeman: “Wat ik voornamelijk heb geleerd tijdens mijn studie is het verkrijgen van een brede expertise en vaardigheden op het snijvlak van investeren, waarderen, ontwikkelen, exploiteren en financieren voor vastgoed- en gebiedsontwikkeling. Door de jaren heen heb ik kritisch leren denken én creatief naar vernieuwende oplossingen leren zoeken voor een goede balans tussen maatschappelijk én financieel rendement. Ook heb ik mijn managementvaardigheden om integraal samen te werken ontwikkeld.”

Verschillende functie binnen de sector ruimtelijke ontwikkeling

Na het studeren vervult Arthur Peeman verschillende functies in de sector ruimtelijke ontwikkeling. Voor de gemeente was hij bijvoorbeeld coördinator verhuur (vastgoedmanagement) bij Van ‘t Hof Rijnland Vastgoedmanagement. Vervolgens werkte hij bij Van ’t Hof Makelaardij als makelaar en taxateur in onroerende zaken en werd hij daar vestgingsmanager. Daarbij hield hij zich bezig met de aan- en verkoop van onroerende zaken, deed hij taxaties voor banken en taxeerde hij woningportefeuilles voor beleggers.

Regisseur vastgoed- en gebiedsontwikkeling

Op dit moment is Arthur Peeman regisseur vastgoed- en gebiedsontwikkeling bij de Gemeente Alphen aan den Rijn. In deze hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor het regisseren van de ontwikkeling van bedrijventerreinen en de verkoop van kavels aan eindgebruikers, ontwikkelaars of beleggers. Hij adviseert de gemeente om strategisch vastgoed al dan niet aan te houden en regisseert de dispositie van gemeentelijk (strategisch) vastgoed. Hij is tevens verantwoordelijk voor de advisering, regie en realisering van grondverwerving voor woningbouwontwikkelingen. “Het gaat om het initiëren, ontwikkelen en adviseren over extern gericht beleid, namelijk ruimtelijke ordening, bedrijven, vastgoed en grondzaken. Ik doe dit ten aanzien van ruimtelijke ordening, economie, financiën en duurzaamheid.”

Passie voor ontwikkelen en bouwen

Arthur Peeman voert zijn werk met veel plezier en passie uit. “Mijn passie ligt echt bij het ontwikkelen en bouwen waar behoefte aan is. Het meest interessante aan mijn werk vind ik om een visie op de ruimtelijke ontwikkeling te vertalen naar een strategie en realisatie die aansluit op de ruimtevraag van ondernemers en bewoners. Kortom, ontwikkelen waar behoefte aan is voor een gezond economisch- en leefklimaat. De veelzijdigheid aan werkzaamheden, de contacten en samenwerkingen met zowel interne als externe stakeholders spreken daarbij aan.

Terug naar boven