André Martens

Strataego Advies is een advieskantoor dat particulieren en ondernemers adviseert en begeleidt op fiscaal en juridisch terrein, te denken valt aan het belastingrecht, arbeidsrecht, privaatrecht en ondernemingsrecht. Als adviseur en consultant specialiseert André Martens zich in het bijzonder in het adviseren van ondernemers. Hij begeleidt hen bij zowel zakelijke als persoonlijke kwesties, zoals bijvoorbeeld het regelen van het testament. In feite probeert hij de ondernemer op zoveel mogelijk vlakken te ‘ontzorgen’ zodat de ondernemer zich kan blijven focussen op zijn onderneming. Door de taal van de cliënt te spreken en met een ‘no nonsense’-mentaliteit te werken, probeert André Martens altijd het beste resultaat voor zijn cliënt te bereiken.

Loopbaan

Voordat André Martens directeur werd bij Strataego Adviseurs, was hij tussen 1992 en 2000 werkzaam bij Heijloo en Molkenboer in Amsterdam als Chief Tax Officer. Daarvoor was hij voornamelijk werkzaam als belastingjurist. Tussen 1992 en 1988 werkte hij bij Ernst & Young in Eindhoven. Daarvoor werkte hij tussen 1986 en 1988 bij Zeven en Timmers in Tilburg. Uiteindelijk werd dit kantoor overgenomen door Ernst & Young.

Nevenactiviteiten

Naast zijn werkzaamheden als directeur en consultant bij Strataego Advies, heeft André Martens tevens een aantal nevenactiviteiten ondernomen. Tussen 2000 en 2001 was hij voorzitter van de Toon Hermans Stichting. Hier was hij nauw betrokken bij het werven van fondsen voor Nederlandse (zieken)huizen voor mensen die kanker hebben. Tevens was hij tussen 2000 en 2005 lid van het Aston Martin consumentenpanel in Europa, welke is gevestigd in Blackpool in het Verenigd Koninkrijk. Tussen 2005 en 2009 was André Martens lid van adviesraad voor investeringen van de Mees Pierson bank. Tevens was hij tussen 2006 en 2009 investment manager op het gebied van vastgoed voor Certitudo Capital. Ook schreef hij tussen 2002 en 2004 artikelen met betrekking tot belasting-gerelateerde zaken voor het Brabants Dagblad. Sinds 2008 is André Martens remisier voor de Holland Immo Groep, een Nederlands vastgoedinvesteringsfonds.

Studie

In 1978 begon André Martens aan de opleiding Rechten aan de Katholieke Universiteit van Tilburg (het huidige Tilburg University). In 1986 behaalde hij zijn masterdiploma in Fiscaal Recht. Terwijl hij nog bezig was met zijn master, was André Martens ook al werkzaam als trainee bij advocatenkantoor Pieters en Voeten Breda. Ook was hij twee jaar voorzitter van De Smeetskring, de studievereniging voor fiscaal recht. Nadat André Martens was afgestudeerd volgde hij bij de Nederlandse Orde voor Belastingadviseurs de postacademische opleiding voor belastingadviseurs. In 2000 besloot André Martens nog een master te gaan volgen aan de Katholieke Universiteit Tilburg, namelijk de master Privaatrecht. In 2001 studeerde hij hieraan af.

Terug naar boven