Wim Noorman

Wim Noorman, bekend als professioneel ontwerper en bouwer van bobsleeën, gaat zich richten op een nieuwe tak van sport: het verhuren van wagens voor sportevenementen. Hiermee voegt hij een nieuwe tak aan zijn huidige bedrijf toe en dit gaat gepaard met een nieuwe bedrijfsnaam: Eurotech Sports & Events.

Ontwerper en bouwer van bobsleeën

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in het ontwikkelen van sportapparatuur, kwam Wim Noorman in 2008 in contact met de Nederlandse Sportorganisatie NOC*NSF. “Samen met mijn team bouwde ik mee aan een bobslee. Deze werd in 2010 met veel media-aandacht geïntroduceerd. En met succes, want in de vijf jaren erna was deze bobslee de snelste op de markt.” Wim Noorman werd er zelfs Olympisch Kampioen mee in Sochi met team Canada. Ook wist hij met deze bobslee een vierde plek te behalen met het Nederlandse team, de hoogste klassering van een Nederlands team ooit.

Voorzitter BSBN

Daarnaast is Wim Noorman voorzitter van de Bob en Slee Bond Nederland. Zijn activiteiten binnen de BSBN bestaan onder andere uit het werven van nieuwe sporters voor het Nederlands Bobsleeteam, bijvoorbeeld als of bobsleeduwer of als bobsleepiloot. “De atletiekbaan is een mooie plek om mensen te scouten voor het Nederlands Bobsleeteam. Bobsleeën en atletiek gaan namelijk goed samen. De technieken van beide sporten versterken elkaar.”

Eurotech Sports & Events

In februari 2020 nam Wim Noorman een bedrijf over dat wagens verhuurd voor voornamelijk sportevenementen. Denk hierbij aan podiumwagens, grote en kleine jurywagens met truss finishboog en studiowagens. Met vol goede moed ging Wim Noorman dit project tegemoet, toen COVID-19 roet in het eten gooide. “We hadden net één evenement achter de rug, toen corona zijn intrede deed. Tot onze grote teleurstelling werden als gevolg daarvan alle evenementen geannuleerd.” Ondanks dat Wim Noorman pas net was gestart met het uitbouwen van deze tak, ging hij niet bij de pakken neerzitten. Hij zag zijn kans om alle wagens na te kijken en te verbeteren. Zijn nieuwe website ging live en hij opende twee nieuwe bedrijfspanden in Maasbree en Westerlo.

Nieuwe jurywagen met ledverlichting

En dat was niet het enige waar Wim Noorman in investeerde; hij startte met het ontwikkelen van een nieuwe jurywagen met led-wall. “Doordat alle evenementen geannuleerd zijn, besteed ik mijn tijd graag aan het ontwikkelen van nieuwe wagens. Met deze wagen zijn we innovatief op het gebied van jurywagens met ledverlichting. Je kunt namelijk eenvoudig de jurywagen met led-finishboog ombouwen naar een VIP-wagen met een Full HD beeldscherm van 32 vierkante meter. Daarnaast biedt de wagen ruimte voor de wedstrijdleiding, speakers of voor het ontvangen van VIP-gasten. Dus ondanks dat we ons in deze coronasituatie bevinden, zie ik de toekomst rooskleurig in.”

Terug naar boven