Tonny Berend

Tonny Berend is een allround manager en directeur op interim basis. Ze is voornamelijk actief in de sectoren openbaar vervoer, telecom, energie, toerisme en (semi)overheid, in zowel binnen- als buitenland.

Allround bestuurder van organisaties

Tonny Berend studeerde Econometrie en Bestuurlijke Informatica. Als student had ze de ambitie om CIO, IT-directeur of lid van Raad van Bestuur van een grote mondiale onderneming te worden. Na haar afstuderen is ze aan de slag gegaan in haar vakgebied IT. Vervolgens heeft ze zich verbreed tot een allround bestuurder van organisaties en heeft ze zich ook in financiën, juridisch kwesties, marketing, HRM en andere vakgebieden verdiept. Tonny Berend doet ruim vijfentwintig jaar ervaring op in programma- en lijnmanagementfuncties waarbij innovatieve nieuwe dienstverlening moet worden ontwikkelend en gerealiseerd. “Dankzij mijn ervaring weet ik nu hoe ik van gecompliceerde zaken een succes kan maken.”

Overwinningen

Tonny Berend heeft mooie projecten op haar naam staan. Ze heeft er onder meer voor gezorgd dat de dienstnummerportabilteit tot stand is gekomen, dat iedereen in Nederland breedband (ADSL) kan gebruiken, de OV-chipkaart werd geïmplementeerd en ze heeft mogen meewerken aan de allereerste volledig geautomatiseerde deltacontainerterminal in de haven van Rotterdam. “Ik ben trots op datgene wat heden ten dage in gebruik is zoals de OV-chipkaart, de haven die nu volstaat met geautomatiseerde containerterminals, dat het overzetten van telefoonnummers als ‘normaal’ wordt beschouwd en iedereen in Nederland de beschikking heeft over hoge snelheid breedband internetverbindingen via de vaste lijn en op mobiel.”

Sterk analytisch vermogen

Tonny Berend weet zich in haar carrière te ontwikkelen tot een persoon met een sterk analytisch vermogen, waardoor ze in staat is om zaken goed te kunnen overzien, feitelijk te kunnen beoordelen en met creatieve en goede oplossingen te komen. “Ik heb geleerd altijd goed voorbereid te zijn en dat mijn kritische, maar oprechte zakelijke houding en gedrag volledig bij mij passen. Ik ben authentiek en dat wil ik blijven, dat is mijn kracht en dat is waarom mensen naar mij luisteren en graag met mij willen werken. Ik heb ontdekt dat het ook nodig is om mezelf en mijn club te beschermen daar waar bedrijfspolitieke kwesties spelen. Ik ben ook strategischer geworden met goede bestuurlijke inzichten en een goed beoordelingsvermogen.

Terug naar boven