Ton Caanen

Ton Caanen is met ruim twintig jaar werkervaring een gevestigde naam in de voetballerij. Voorheen heeft Ton Caanen verschillende functies bekleed bij diverse voetbalclubs in Europa. Deze functies lopen zeer uiteen; van trainer tot algemeen en technisch directeur. Momenteel werkt hij als voetbalconsultant en agent voor CAA Base in Londen.

Werken in verschillende tijdszones

Ton Caanen verzorgt de best mogelijke deals voor voetballers uit naam van CAA Base. Zijn werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Het scouten van jong talent
  • Begeleiden van spelers bij hun huidige club en/of naar hun nieuwe club
  • Het voeren van (contract)onderhandelingen voor spelers binnen hun huidige of nieuwe club
  • Het geven van analyses en adviezen over eventueel nieuw aan te trekken spelers voor CAA Base
  • Mede-voetbalagenten of collega’s helpen hun spelers te vermarkten
  • Relatiebeheer met spelers en clubs wereldwijd

Ton Caanen is tijdens iedere transferperiode zeer actief en werkt dan van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Vaak in verschillende tijdzones. Wel wordt Caanen ondersteunt door een team van specialisten zoals collega’s die bijvoorbeeld de sociale media verzorgen.

Transferproces

Onlangs hebben Ton Caanen en zijn team een succesvolle deal afgerond voor de Colombiaan Rafel Santos Borré. De speler heeft een mooi en goed contract getekend bij Eintracht Frankfurt.
Volgens Ton Caanen kunnen transfers en deals op verschillende manieren ontstaan. Zo biedt hij spelers in sommige gevallen spontaan aan bij een club. Ook kan het voorkomen dat een club Caanen zelf benadert met de vraag of hij een speler kan aanbieden, passend in een bepaald profiel en budget. Wanneer er (wederzijdse) interesse is, gaan Ton Caanen en zijn team verder aan de slag om de beste deal te regelen.

Tot in de kleinste details geregeld

Er komt veel bij kijken voordat er daadwerkelijk een contract getekend wordt. Ton Caanen: “We zorgen ervoor dat alles tot in de kleinste details geregeld wordt, te beginnen bij het in kaart brengen van de wensen van de speler. Tevens kijken we naar minder voor de hand liggende zaken. Denk hierbij aan de toekomstperspectieven, maar ook regelgevingen in een bepaalde competitie of land. Dit kan erg afwijken van de huidige situatie van de speler. Zo kijken we bijvoorbeeld naar belastingafdracht, woonsituatie en de Europese- of niet Europese wetgeving.” Als laatste stap worden er over en weer aanbiedingen gedaan. “Tijdens deze laatste onderhandelingen zijn wederom de kleinste details van belang. Maar dit wordt met de wens en hoop gedaan om het contract naar ieders tevredenheid te sluiten.”

CAA Base Nederland

Ton Caanen zijn opdrachtgever is CAA Base Londen. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden houdt hij zich bezig met een tweetal andere projecten. Zo is hij betrokken bij een nieuw CAA Base project in Argentinië. Ook is hij gevraagd mee te kijken naar de structuur en optimalisatiemogelijkheden voor CAA Base Nederland. Ton Caanen: “Een transfer en/of deal voorbereiden tot in de kleinste details en met succes afsluiten op basis van kennis, ervaring en persoonlijkheid is het mooiste van mijn werk. Daarnaast vind ik het reizen en omgaan met mensen van verschillende culturen en achtergronden geweldig.”

Terug naar boven