Sylvain Goetz

Sylvain Goetz is bestuurder van het familiebedrijf Goetz. Hij is tevens adviseur in het bedrijfsleven, met een focus op familiebedrijven.

CEO van familiebedrijf Goetz

Sylvain Goetz is CEO van het familiebedrijf, maar deze functie heeft hij niet in zijn schoot geworpen gekregen. Toen hij kwam werken voor het bedrijf van zijn vader, vond zijn vader dat hij onderaan moest beginnen. “Mijn vader was van mening dat ik eerst in de praktijk moest gaan leren, voordat ik leiding kon gaan geven. Ik heb verschillende functies in het bedrijf vervuld. Van koffiezetten tot laborant en van vertegenwoordiger tot boekhouder.” In 1995 werd Sylvain Goetz benoemd tot CEO van het bedrijf, maar ook binnen die functie moest hij nog veel leren. “Inmiddels had ik op verschillende niveaus gewerkt binnen het bedrijf, maar als CEO had ik weer een andere rol. Ik moest voor het eerst grote beslissingen nemen en onderhandelingen met de bank aangaan. Ik heb van alle functies binnen het bedrijf veel geleerd.”

Vertrouwen en transparantie

De werkwijze van Sylvain Goetz kenmerkt zich door open en transparant te werken. “In de zakelijke wereld draait het om vertrouwen. Om dat op te bouwen, moet je open en transparant zijn. Ik ga graag een duurzame relatie met een klant of partner aan. Dan is vertrouwen creëren een belangrijke succesfactor.” Deze werkwijze maakte Sylvain Goetz succesvol. Het succes in combinatie met de jarenlange ervaring maakt hem hedendaags een veelgevraagde adviseur binnen het bedrijfsleven, met name voor familiebedrijven.

Militaire dienst

Na de middelbare school ging Sylvain Goetz niet direct aan het werk bij het bedrijf van zijn vader. Hij koos eerst voor een studie Sportwetenschappen in Deurne. Deze studie maakte hij niet af. Hij zag meer potentie in de Vakschool voor Diamantbewerking. In 1983 moest hij in militaire dienst. “Ik was dienstplichtig. Ik ben tien maanden in dienst geweest bij de militaire politie van Brussel. Ik bewaakte het parlement in het centrum van Brussel. Elke dag reisde ik heen en weer van de kazerne in Evere naar Brussel. Mijn diensttijd was een mooie tijd. Ik heb er veel mensen leren kennen en ik heb er veel geleerd. Eigenlijk zouden ze de dienstplicht weer moet invoeren. Ik vond die tijd namelijk van toegevoegde waarde voor mijn ontwikkeling.”

Studie en werkervaring

Nadat Sylvain Goetz uit militaire dienst kwam, deed hij ervaring op in het bedrijfsleven. Ondertussen volgde hij nog een bachelor KMO-Management aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Daar liet hij het niet bij zitten en besloot zich nog te specialiseren. Hij behaalde zijn master in Madrid aan de IE Business School.

Terug naar boven