Roland Pluut

Roland Pluut heeft gewerkt bij verschillende goede doelen- en fondsenwervingsorganisaties, hier specialiseerde hij zich in de direct marketing. Later heeft hij ook een eigen marketingonderneming opgericht: Maxi Delta. Tevens heeft Roland Pluut een uitgeverij overgenomen waarmee hij twee magazines nieuw leven heeft ingeblazen.

Carrière in de direct marketing

De carrière van Roland Pluut startte bij de ANWB. Hij kwam te werken op de afdeling communicatie waar direct marketing een onderdeel van was. Zijn doel was om de direct marketing een eigen gezicht en eigen afdeling te geven. Na drie jaar had hij dit doel behaald en ging hij aan de slag bij Unicef. Ook hier was hij verantwoordelijk voor de direct marketing. Daarnaast richtte hij zich ook op de internationale fondsenwerving en bracht hiervoor veel tijd door in Geneve in Zwitserland. Roland Pluut heeft de database verder uitgebouwd door nieuwe selectietechnieken toe te passen, ontwikkelde nieuwe communicatie-uitingen en deed televisiecampagnes, waaronder ‘Kans voor een Kind’, met John de Mol.

Na Unicef begon Roland Pluut voor zichzelf: hij richtte Maxi Delta op, een marketingbureau. Hij gaf onder meer advies aan fondsenwerving-organisaties. Ook specialiseerde hij zich in direct marketing via de post; hij bedacht oplossingen om enveloppen opvallend en interessant te maken zodat mensen getriggerd worden op de envelop open te maken.

Naast Maxi Delta was Roland Pluut werkzaam bij Save The Children. Hier heeft hij diverse marketingacties en campagnes geleid. Een van die acties was in samenwerking met de Efteling en met Jos Brink voor Burkina Faso in West-Afrika.

The Optimist

In december 2015 heeft Roland Pluut de uitgeverij The Optimist overgenomen met twee titels: The Optimist (voorheen Ode) en het Medisch Dossier. Het eerste wat hij deed na de overname is The Optimist in het Nederlands uitbrengen. Hij besloot ook meteen de uitgavefrequentie te verhogen van vier naar zes keer per jaar en bracht daarmee het magazine weer voltijds in de winkel.

Maatschappelijk betrokken

Naast zijn werk bij Maxi Delta zet Roland Pluut zich al meer dan twintig jaar in patiënten rechten. Door het ondersteunen van goede doelen om informatie te verspreiden over verschillende behandelmogelijkheden, tot het voeren van lobby en juridische procedures om de btw-heffing op zorg af te schaffen.

Persoonlijk

In 1960 wordt Roland Pluut geboren in Den Haag. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen, waarvan twee pleegkinderen uit China. Alle vier de kinderen studeren of hebben gestudeerd, want de oudste is inmiddels aan het werk. Ze hebben allemaal de mogelijkheid gekregen om (internationale) ervaring op te doen in het bedrijf van hun vader. Het optimisme, de flexibiliteit en het samenwerken met andere mensen en culturen geeft hij graag door aan zijn kinderen.

Terug naar boven