Linda Evenhuis

Met een professionele achtergrond van vijftien jaar in diverse internationale posities binnen zowel de mode- als de banksector, vond Linda Evenhuis haar weg naar Adidas. Inmiddels draagt ze al twaalf jaar bij aan het succes van het merk. Momenteel is ze Senior Manager Facilitation en geeft ze leiding aan het EMEA-GCA APAC Talent Facilitation team, waar ze onder andere verantwoordelijk is voor leiderschapsontwikkelingsprogramma’s.

Het pad van Linda Evenhuis

Linda Evenhuis heeft een bachelordiploma in International Business en spreekt vijf talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans). De weg naar leiderschap van Linda Evenhuis Rodriguez begon bij Adidas, waar ze als individuele bijdrager en onafhankelijke trainer snel haar invloed vergrootte. Ze ging van het aansturen van het lokale Duitse team naar het beheren van de EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en GCA-regio’s (Greater China en Asia Pacific. Hier ontwikkelde ze diverse expertisen, waaronder leiderschap, verandermanagement en leiderschapsontwikkeling. Dit omvatte ook zelfontwikkelingstrajecten voor middenkadermanagement. In haar vroege loopbaan bekleedde Linda internationale functies bij Tommy Hilfiger en Pepe Jeans, waar ze verantwoordelijk was voor sales, distributie en licenties in verschillende regio’s. Later ging ze verder in de banksector, met focus op international business, account- en relatiebeheer, en expertise in productmanagement, marketing, sales en financiën voor wereldwijde klanten.

Eigen onderneming

Linda Evenhuis ontplooide geruime tijd geleden haar eigen onderneming: ‘Health Builds Wealth’. Hier ontwikkelde zij trainingen die gericht waren op het stimuleren van gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Ze deelt: “Dit heb ik als bijactiviteit binnen de Company Sports afdeling van Adidas gerealiseerd. Ik initieerde twee programma’s binnen de ‘Health Builds Wealth Club’, namelijk ‘Fast Track to Health’ en ‘The Road to Success’. Deze initiatieven hadden als doel een gezonde geest, lichaam en ziel te bevorderen en sloten goed aan bij het bedrijfssportprogramma.’ Uiteindelijk had Linda de mogelijkheid om deze trainingen uit te breiden, maar koos toch voor de leiderschapspositie bij Adidas. Haar eigen onderneming is inmiddels stopgezet. Linda implementeert haar opgedane kennis van ‘’Health Builds Wealth’’ nog altijd in haar huidige leiderschapspositie.

Passie voor werk

‘Werk is mijn passie, daarom werk ik ook al 12 jaar bij Adidas’, vertelt Linda Evenhuis Rodriguez. Daarmee benadrukt zij haar diepgaande toewijding. Voor Linda draait het om het creëren van unieke verschillen: “Als je die onderscheiding maakt, is dat werkelijk fantastisch.” De waardering die ze ontvangt, is voor haar van onschatbare waarde. Met haar benadering van “leading with the head and the heart by empowering others to be at their best”, streeft ze uiteindelijk naar een tastbaar effect. Haar doel is niet beperkt tot haar team; ze beoogt positieve verandering binnen de hele organisatie. ‘’We moeten kijken naar hoe we een plek kunnen creëren voor de medewerkers van Adidas waar ze zich goed en gewaardeerd voelen.’’ Naast haar werk verbreedt Linda haar expertise met een universitaire opleiding in corporate governance. Linda benadrukt het belang van voortdurende feedback in haar rol als toegewijde trainer. Deze vastberadenheid belicht haar voortdurende zoektocht naar groei en invloed in haar carrière.

Boeken en awards

Linda Evenhuis heeft bijgedragen als medeauteur aan twee boeken: ‘The Road to Success‘ (met Jack Canfield) en ‘The Success Manifesto‘ (met Bryan Tracy). Haar inzet werd erkend met twee onderscheidingen voor deze boeken, die beide uitgroeiden tot bestsellers op Amazon. Daarnaast heeft Linda gedurende haar twaalf jaar bij Adidas nog andere diverse erkenningen en prijzen mogen ontvangen. Deze onderscheidingen beslaan zowel haar individuele prestaties als de prestaties van haar team. Zo heeft Linda in 2013 de ‘Emil Award’ mogen ontvangen voor haar rol als manager van het jaar voor ontwerpen en leiden van de Retail University in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.  Ook is ze in 2016 benoemd tot ‘Female Role Model of the Year’ met de ‘Move the Mark Award’. In totaal heeft Linda Evenhuis Rodriguez zes awards weten te bemachtigen.

Terug naar boven